Рівне:

Створення та просування сайтів

Не всі депутати живуть у Києві

Суспільство 24-лип, 2008, 12:579 prov 1 248
ВІД ПОРОВСЬКОГО ДО ЖЕБРІВСЬКОГО
Народний депутат у Вовничах зустрівся із виборцями. Сільський голова Людмила Мартинюк просила сприяння у завершенні газифікації Вовнич і вулиці Березина. Аби довести до «квітки» газогони, відповідно не вистачає 50 і 85 тисяч гривень. Депутат пообіцяв підтримку. Крім того, порушуватиме питання у верхах про будівництво дороги з Бокійми до Вовнич, через яку у Вовничах навіть зриваються деякі інвестиційні проекти. Власне, Павло Жебрівський мав змогу візуально оцінити цей шлях.
Потішила вовничан інформація депутата про те, що він вніс пропозицію, щоб дотація на 1 кг живої ваги ВРХ становила 5,70 грн., а на свиней — 4,20 грн. За його словами, закупівельна ціна однієї тонни пшениці 3-го класу цьогоріч становитиме 1251 грн., тобто сільгоспвиробники повинні орієнтуватися на цей ціновий бар’єр і не продешевити.
Звісно, не обійшлося і без політики. Вовничани цікавилися, що ж буде з демократичною коаліцією. Мовляв, ми так вірили у неї, а тут доводиться ковтати гіркі пігулки у вигляді всіляких несподіванок, які підривають авторитет коаліції і держави. Народний депутат зазначив, що парламент у значній мірі штормить через те, що розпочалася боротьба за президентську посаду, і в цій політичній штовханині подекуди застосовуються, так би мовити, заборонені прийоми. До речі, вовничани уклінно просили пана Павла, аби він передав політикам: хай не виносять на всеукраїнський загал внутрішньокоаліційні та міжособистісні чвари. Хай у високих кабінетах виношують чи виборюють рішення, але не варто докорами і всілякими звинуваченнями шукати шлях до злагоди чи компромісу.
А взагалі, вовничани тепло зустріли Павла Жебрівського, якого до цього бачили лише на телеекрані, а колишній директор дев’ятирічки — нині пенсіонер Олександр Мартишок — навів статистичну довідку: після Миколи Поровського, тобто за останні десять літ, нога народного депутата у селі не ступала. Не дивно, що усі з радістю фотографувалися зі столичним гостем, котрий, до речі, має міцне сільське коріння.

КОМПЛІМЕНТ ОПОЗИЦІЇ
У райцентрі Павло Жебрівський зустрівся також із депутатською фракцією «Наша Україна» у районній раді. Обговорили питання партійної розбудови. До речі, під час обговорення цього питання усі дійшли згоди, що наступні вибори, в тому числі й дочасні, мали б відбуватися за відкритими партійними списками. Бо у закриті списки і квоти потрапляють сумнівні особи, які не переймаються українською справою.
Дорікнули депутату за парламентські канікули, на які незабаром збираються іти народні обранці. Мовляв, не заробили вони їх.
Звісно, автор цього запитання мав на увазі не самого Павла Жебрівського, а весь парламент. Сподіваюся, що його репліку про те, що самі депутати у значній мірі знівелювали парламентаризм в Україні, можна вважати відповіддю опоненту. Не приховував парламентарій, що не вдалося в Україні подолати лоббізм, корупцію, яка подекуди набирає потворніших образів, ніж до Майдану. І наголосив: якщо не вдасться врегулювати нинішню патову парламентську ситуацію, то, ймовірно, уникнути дочасних виборів не вдасться.
До речі, народний депутат адресував комплімент і парламентській опозиції, яка, на його думку, працює класично. Повірте: не кожному політику вистачить мудрості і мужності на таку об’єктивну оцінку...

Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору