Рівне:

Створення та просування сайтів

А Розочка повернулася у ліс

Таке життя 14-сер, 2008, 14:539 prov 1 212
Якось пан Василь знайшов на узліссі поранене козеня. Немов шукаючи порятунку, воно відразу довірливо притулилось до ніг людини. Радості школярів не було меж, коли батько приніс кізку. Вони поїли її молоком, пригощали ласощами. Турбувало лише одне: як поставиться до лісової гості лютий Рекс. Але собака, на радість хлопчакам, лише обнюхав тремтячу струнку красуню, презирливо закопилив губу і відійшов убік.
Розочка (так хлопці назвали кізочку) дуже прив’язалась до своїх вихователів, стала активною учасницею їх ігор. Не відступала від них навіть тоді, коли Сашко і Толя сіли за парти. Кізочку не раз можна було побачити на шкільному подвір’ї в оточенні дітей. Вона довірливо брала в них з рук печиво, яблука щиро поділені учнівські сніданки. І терпляче чекала закінчення уроків, щоб знову з братами долати звично два кілометри від Устя до лісництва, ще й залюбки несла перекинуті на її спину портфелі.
Якось трапився такий випадок. Случ вийшов із берегів, вода знесла міст. Щоб переїхати через річку, пані Марія (мати школярів) із синами сіли в човен. Щойно він відчалив, як Розочка сміливо кинулася в розбурхану річку. Хвилі відносили тендітну тварину, а вона, напружуючи сили, пливла і пливла за „своїми” до протилежного берега. І випливла.
Прийшла зима. Кізочку помістити в теплу стодолу. Щойно почало зоріти, як вона просилася в дім. Поласувавши на кухні лушпинням від картоплі, опісля гралася із дітьми надворі.
З настанням весни Розочка протоптала стежку в ліс. І чим довшими ставали дні, тим тривалішими були її прогулянки. Пан Василь, помічаючи сум в очах кізочки, відвів її у глиб гаю. Тільки перед цим хлопчаки пов’язали на шию улюблениці червону стрічку. Часто лісоруби, збираючи ягоди, бачили струнконогу тварину з незвичною позначкою на шиї. Вона довірливо підходила до людей, брала з рук хліб, картоплю, яблука.
Востаннє Розочку бачили минулого літа. І не саму: до неї тулилося двійко невеличких козенят. Про те, що це була вихованка юних Климентів свідчили вицвіла стрічка на шиї й та сміливість, із якою лісова мешканка наближалася до людей, доброту яких пам’ятала.

Василь ЯНОШІ,
Корецький район.
Еще предлагаем узнать где можно недорого купить мужскую вышыванку. Вышиванку с Закарпатья надо покупать только на нашем сайте.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору