Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті валяться десятки підтоплених будинків

Україна і світ 14-сер, 2008, 17:529 prov 1 145
За даними управління, наразі в Рахівському районі вже завалилося 26 будинків, з яких 15 – в Ясінях, 7 – у Лазещині, по 2 – у Чорній Тисі та Костилівці, ще по одному зруйновано у селах Бедевлі на Тячівщині. На думку фахівців, це ще не остаточна цифра.
Водночас, як повідомили в адміністрації, минулого тижня в Ясінях розпочалося зведення першого будинку для потерпілих від повені, які втратили власне житло. За тиждень планується розпочати підготовчі роботи для будівництва наступного. Закарпатська ОДА прийняла рішення до 15 жовтня відбудувати потерпілим втрачене житло, а кожен район області має за власний кошт звести по два будинки.
Наразі на 90% визначено земельні ділянки, на яких і буде проводитися будівництво. Відведення землі під будинки – чи не найбільша проблема, адже йдеться про гірські села, де, як відомо, малоземелля, інформують в ОДА.
Будинки зводитимуть за трьома типовими проектами. За кошти, що пропонує уряд, люди зможуть збудувати собі лише 30 квадратних метрів житла. Проте це не враховує специфіки західних регіонів України, де проживає чимало багатодітних родин. Губернатор Закарпатської області Олег Гаваші обіцяє відбудувати потерпілим такі ж за площею будинки, які вони мали до повені.
Нагадаємо, унаслідок повені у західних областях України загинуло 34 людини. Від стихії постраждали жителі Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької і Вінницької областей. За даними ООН, 25 тис. українців були змушені покинути свої домівки.
Вода затопила близько 523 українських населених пунктів і понад 24 тис. гектарів оброблених земель, зруйновано 360 автомобільних і 560 пішохідних мостів. Під водою залишаються ще 9 тис. житлових будинків. Загальна сума збитків оцінюється в 650–870 млн. дол.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору