Рівне:

Створення та просування сайтів

Торф’яна небезпека

Кримінал 21-сер, 2008, 09:259 prov 1 075
З метою ліквідації осередків загоряння та недопущення розповсюдження полум’я на територію сусідньої держави за наказом начальника Головного управління МНС в області Миколи Костюка негайно було сформовано та направлено до місця події вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки та 35 чоловік особового складу Рівненського зведеного загону з гасіння лісових та торф’яних пожеж.
Рятувальникам доводиться працювати у надзвичайно складних умовах, у цьому районі поклади торфу сягають 6-7 метрів у глибину, а, як відомо, загасити торф досить важко, його верхній шар, охолоджений водою, не горить, а от нижній – тліє, поки не прийде його час, і тоді на поверхні знову з’являються нові осередки вогню. Також серйозною перепоною до ліквідації пожежі для бійців МНС є велика концентрація чадного диму та висока температура, що виділяється із горючого торфу. Але, на жаль, це не єдина проблема, з якою зіткнулися рятувальники. Внаслідок сухої спекотної погоди пересохли майже усі меліоративні канави, які вогнеборці використовували як водні джерела. Тому води не вистачає і її постійно доводиться підвозити. Проте вогнеборці роблять усе можливе, щоб повністю ліквідувати загорання. Так, станом на 18 серпня бійці МНС відвернули загрозу щодо розповсюдження горіння торфу на територію Респібліки Білорусь.
Місцева влада причиною виникнення торф’яних пожеж схильна вважати несвідомому поведінку місцевих мешканців або підпали. На цей час на місці пожежі продовжують працювати сили і засоби Рівненського зведеного загону.

Дмитро МЕЛЬНИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору