Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рокитнівщині горіли торфовища

Останні новини 18-сер, 2008, 13:429 prov 1 167
У першій декаді серпня на території Рокитнівського району Рівненської області на землях запасу Кам’янської сільської ради поблизу кордону з Республікою Білорусь виникла торф’яна пожежа, яка розповсюдилася окремими осередках на площі близько восьми гектарів.
З метою ліквідації осередків загорання та недопущення розповсюдження полум’я на територію сусідньої держави за наказом начальника Головного управління МНС в області Миколи Костюка негайно було сформовано та направлено до місця події вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки та 35 чоловік особового складу Рівненського зведеного загону по гасінню лісових та торф’яних пожеж.
Організацією та координацією дій по гасінні торф’яної пожежі безпосередньо на місці здійснює перший заступник начальника ГУ МНС в області Сергій Соломчук. Допомагають вогнеборцям у ліквідації пожежі працівники Рокитнівського держспецлісгоспу та місцеві мешканці Кам’янської сільської ради.
Рятувальникам доводиться працювати у надзвичайно складних та важких умовах, в даному районі поклади торфу сягають 6-7 метрів в глибину, а як відомо загасити торф досить важко, його верхній шар охолоджений водою не горить, а от нижній - тліє поки не прийде його час і тоді на поверхні знову з’являються нові осередки вогню. Також серйозною перепоною по ліквідації пожежі для бійців МНС є велика концентрація чадного диму та висока температура, що виділяється із горючого торфу. Але нажаль це не єдина проблема з якою зіткнулися рятувальники внаслідок сухої, спекотної погоди пересохли майже усі меліоративні канави, які вогнеборці використовували, як водні джерела. Внаслідок чого води не вистачає і її постійно доводиться підвозити, що у свою чергу також ускладнює роботи по ліквідації пожежі. Проте вогнеборцями робиться усе можливе, щоб повністю ліквідувати загорання та не допустити її поширення на територію сусідньої держави. Так станом на 18 серпня бійцями МНС відвернута загроза щодо розповсюдження горіння торфу на територію Респібліки Білорусь.
Місцева влада причиною виникнення торф’яних пожеж схильна вважати несвідомому поведінку місцевих мешканців або підпали. На даний час на місці пожежі продовжують працювати сили і засоби Рівненського зведеного загону.
Головне управління МНС України в Рівненській області звертається до громадян Рівненщини з проханням бути вкрай обережними в цей пожежонебезпечний період при поводженні з відкритим вогнем, — повідомив старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Мельник, інспектор центру пропаганди Головного управління МНС в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору