Рівне:

Створення та просування сайтів

Є в Дубні і такий заклад

Таке життя 28-сер, 2008, 10:029 prov 1 414
Розмовляємо з керівником дещо незвичного закладу Вікторією Карп’юк. Відкрито його на побажання віруючих. Спеціальних оголошень у газетах не давали, через церкви ЄХБ та Віри євангельської (п’ятидесятники) повідомили про набір. Спочатку діяли відділи фортепіано та гітари (термін навчання відповідно сім та п’ять років). На перший курс набрали діток із шести до десяти років, на другий – з десяти до дванадцяти. Планувалося, що з часом бажаючі зможуть вчитись на відділах скрипковому (вже діє) та духових інструментів.
Плата за заняття – символічна: батьки щомісяця вносять добровільні пожертви, щоб оплатити за класи, інструменти, електроенергію, опалення. Серед дисциплін, крім обов’язкових: сольфеджіо, хор, у старших класах у розкладі – теорія та історія музики, гармонія, інші предмети. Програма школи – специфічна, тут переважають твори духовного змісту. Але вона відповідає програмі світської музичної школи, що дає змогу випускникам стати учнями відповідного державного закладу.
Що стосується викладачів, то з дітьми працюють знаючі, досвідчені люди. Сама пані Вікторія закінчувала Луцьке музичне училище, не один рік була в церковному хорі регентом. Ірина Клименко – випускниця Рівненського музучилища (клас фортепіано), має також вищу філологічну освіту. Клас фортепіано в Рівненському музичному училищі закінчила і Лілія Войцехівська; сольфеджіо і хор веде випускниця Київської духовної семінарії Людмила Яковчук.
Зрозуміло, що про якісь великі успіхи навчального закладу говорити ще рано. Але вже зараз видно: сумлінні зусилля педагогів лягають у благодатний грунт. Гарні знання на семестрових екзаменах показують Еля Юсюк, Валентин Гордієвич, Олександр Іванюк, а Лілія Шевчук за три роки освоїла п’ятирічну програму з фортепіано. У школі гарно облаштовані належною наочністю класи, вистачає інструментів для індивідуальних занять (до речі, придбали їх за власні кошти викладачі), дітей прилучають до суспільно корисних робіт. Хлопчики та дівчата беруть участь у заняттях лялькового театру, який діє при недільній школі, виступають з концертами в загальноосвітніх школах міста, під час різдвяних свят у церкві громади ЄХБ. Дітям приємно, що першим поціновувачем їх знань та умінь є батьківський загал.
Цікава деталь. Серед учнів, які відвідують християнську музичну школу, половина з сімей, що не є членами релігійної протестантської громади.
Василь ЯНОШІ,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору