Рівне:

Створення та просування сайтів

За 36 гривень – на той світ

Кримінал 05-травня, 2005, 14:509 prov 1 080
Починалося все з горілки…
Будучи у стані алкогольного сп’яніння, 48-річний Олег Д., та його 32-річний приятель Дмитро К., домовилися обікрасти одну жінку. Чоловіки не особливо ретельно вибирали майбутніх жертв, задовольнялися будь-якими цінностями. І за них, як правило, купували спиртне. Одного дня вони потрапили до квартири пані Панасенко. Почали погрожувати жінці, мовляв, не дасть золото – поплатиться життям. Забравши золоті вироби на 530 гривень, злодії завітали до свого знайомого Сергія Б., де цілу добу пиячили за крадені гроші. Коли чоловіки вже напилися “до чортиків”, одному із гостей спала на думку ідея здати алюмінієвий візок Сергія. Господар відмовився від такої пропозиції, бо візок був недавно куплений, і таке марнотратство його не влаштовувало. Горе-гості обурилися відмовою, і почали бити господаря. Удари припадали по голові, тулубу, ногам. Дерев’яна швабра та залізна миска, які потрапили під руку, теж пішли в хід розправи нелюдів. Потерпілий помер на місці пригоди. Зловмисники, як констатувала судово-медична експертиза, завдали понад 100 поранень Сергію.
У залі суду…
Обвинувачений Дмитро К., свою вину визнав частково, а Олег С., не визнав її взгазалі. Натомість, злочинець придумав свій, вигідний йому сюжет злочину. Але правоохоронці не “оцінили” здібності “режисера”, довівши його причетність до вбивства, яке він скоїв із Дмитром К., (до речі обидва раніше судимі).
Повертаючись до злочину…
У ході допиту Тамари Т., котра того злощасного дня розпивала спиртне разом із чоловіками, з’ясувалися нові подробиці. Як розповіла жінка, після бійки потерпілий почав ворушитися. Чоловік ще подавав ознаки життя і, вочевидь, потребував термінової медичної допомоги. Але це не сподобалося Олегові, який на той час вже був добряче п’яний. Він підійшов до потерпілого, і замість допомоги почав бідолаху далі бити по голові. Врешті-решт його дістало, що б’є господаря лише він, а п’ють горілку всі, тому він, не довго думаючи, наказав жінці дати прочухана помираючому чоловікові, погрожуючи, якщо вона цього не зробить лежатиме поруч у такому же стані. Жінка завдала два легких удари в бік потерпілому. Коли згодом вона підійшла до Сергія, щоб намацати пульс, той уже був мертвий… Компанія, передчуваючи лихе – накивала п’ятами. Мати про смерть сина дізналася наступного дня від невістки.
Убивць в колонії лікують від алкоголізму
Заключення амбулаторії судово-медичної експертизи показало, що Олег не був психічно хворим, а мав синдром залежності від алкоголю. За гратами убивцю ще лікуватимуть від цієї хвороби.
Суд виніс Олегу С. вирок на довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.
Засуджений Дмитро частково визнав свою вину у суді і щиросердечно розкаявся у вчиненому, тому суд виніс йому максимального довгий строк перевиховання – 14 років.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору