Рівне:

Створення та просування сайтів

Бертоза не дає працювати підприємцям?

Актуально 12-травня, 2005, 12:189 prov 4 161
Безумовно, таке прагнення пана Бертози нагодувати рівнян справжньою італійською стравою можна було б тільки вітати, якби не один факт. Власне він і став причиною занепокоєння місцевих підприємців – щоб забезпечити нормальне функціонування новоствореного закладу і покращити його естетичний вигляд, італієць вирішив прибрати торгові ряди, що знаходяться поруч із піцерією. Це не багато, не мало – а цілих 46 робочих місць. Тобто, саме стільки рівнян ризикують залишитися без роботи, а місцевий бюджет втратить в їхніх обличчях справних платників податків і ринкового збору. Щоправда, коли депутати міської ради взялися за вирішення цього питання, виникло чимало запитань. Зокрема, куди саме сплачували ці підприємці ринковий збір? Склалося враження, що навіть вони не дуже добре уявляли, кому віддавали, щодня свої гроші. Кажуть, приходили за збором представники від Тресту зеленого господарства, якому колись належала ця територія. Втім, це лише припущення підприємців, яким врешті-решт, байдуже кому сплачувати ринковий збір, аби тільки не зачіпали їхній бізнес. Натомість, народних обранців і керівництво міста дуже зацікавив цей факт, тому міський голова Рівного Віктор Чайка, перед тим як приймати будь-яке рішення з цього приводу, порадив детально розібратися в ситуації, що склалася – до наступної сесії.
Італієць Йосип Бертоза у Рівному мешкає вже більше десяти років. Він розповів, що купив квітковий магазин (приміщення на той час продавалося) і переобладнав його в італійську піцерію. Привіз італійця, який все життя робив піцу. Працевлаштував півсотні людей. Хотів створити для рівнян приємне місце відпочинку.
– Проте, деяким підприємцям це чомусь стало на заваді і вони вирішили, що я їх хочу вижити, – розповідає Йосип Бертоза. – Мені образливо таке слухати. Я не є ворогом рівнян, і хочу, щоб все було, як краще. Адже для чого тоді вкладаю сюди інвестиції? У мене є лише єдине прохання – щоб торговці звільнили місце біля входу на мою територію, а це – всього-навсього вхід у браму, менше, як півтора метра.
Поки, це питання так і залишається дискусійним. Пан Бертоза чекає на рішення міської влади, а піцерія продовжує працювати у звичному режимі.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору