Рівне:

Створення та просування сайтів

Відлуння війни

Останні новини 10-вер, 2008, 13:049 prov 859
Друга Світова війна ще і досі продовжує нагадувати про себе смертельно небезпечними залишками боєприпасів, які продовжує виштовхувати земля, як іншородне для неї тіло. Майже щодня на Рівненщині існує загроза виникнення надзвичайної ситуації. Люди все частіше виявляють вибухонебезпечні предмети в лісах, на присадибних ділянках і навіть у водоймах.
З початку року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС в області було здійснено 57 бойових виїздів під час яких успішно знешкоджено 159 артилерійських снарядів, 17 гранат, 203 міни, 6 авіабомб та 692 інших боєприпасів, а це становить 1079 вибухонебезпечних предметів.
У серпні місяці фахівцями МНС було здійснено 6 виїздів під час яких було знищено 347 боєприпасів.
Останній випадок на Рівненщині зафіксований у Дубенському районі в селі Кам’яна Верба. На полі СВК „Мрія” під час дискування хлібного поля було виявлено артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої Світової війни. Дана небезпечна знахідка на сьогоднішній день уже успішно знешкоджена піротехніками МНС.
Всі ми знаємо, яку небезпеку приховують у собі дані боєприпаси. Тому помітивши такий предмет негайно телефонуйте в Народну службу порятунку, міліцію або органи виконавчої влади. Після того обгородіть небезпечну знахідку. Якщо ви проводите земляні чи інші роботи - припиніть роботу. Категорично забороняється:
- здійснювати спробу знешкоджувати чи витягти їх із землі;
- обривати чи тягнути відхідні дроти чи проводи;
- кидати їх у вогонь;
- наступати чи наїжджати на вибухонебезпечні предмети;
- наносити удари по вибухівнику, запальному капсулю та корпусу;
- здійснювати спроби їх розбору;
- піднімати, переносити їх з місця на місце та перекачувати, закопувати в землю чи кидати у водоймища.



Капітан служби цивільного захисту Алла Скомаровська
старший інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору