Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 11-вер, 2008, 15:299 prov 1 262
З 6 по 17 вересня в Пекіні проходитимуть ХІІІ літні Параолімпійські ігри. Рівненщину представлятимуть чотири спортсмени Олександр Помінов та Юлія Галинська (дзюдо), Ярина Матло (плавання) та Ігор Косенко(футбол ДЦП). Михайло Романкевич є старший тренер параолімпійської збірної України з дзюдо. Приємно, що наші земляки вибороли вже одну нагороду. Ярина Матло в плаванні на 100 м на спині фінішувала третьою й здобула бронзову нагороду.

***

Нищівної поразки зазнав рівненський колектив “Спідвей-Рівне” в Угорщині у третьому турі плей-оф другої польської спідвейної ліги. Наша команда всіма сторонами поступилася “Спідвей-Мішкольцу” — 25:65. З п’ятнадцяти заїздів лише чотири завершилися внічию (3:3), в решті одинадцяти гості зазнали поразок (дев’ять раз по 1:5 і двічі по 2:4). У господарів найбльшу кількість очок набрав Томаш Баєрські — 14. За “Спідвей-Рівне” пункти набирали: Маріуш Франкув — 10, Збігнев Червінські — 7, Олексій Харченко — 6, Рафал Шомберські та Кирило Цуканов — по одному. Ця перемога дозволила “Спідвей-Мішкольцу” вийти на перше місце, скориставшись втратою очок команди “Старт” з Гнєзно. Лідер розійшов миром на виїзді в Лодзі з місцевим “Ожелем” — 45:45. У господарів тон задавав швед Фредді Ерікссон — 16 очок, а у гостей — Клаус Віссінг та Мірослав Яблонські — по 9. Рівненський клуб втратив шанси поборотися за вихід у першу лігу.
***

Дебютант чемпіонату України з міні-футболу у вищій лізі МФК ”Рівне” провів заключний контрольний поєдинок перед стартом змагань. Вдома підопічні Юрія Баховського поступилися кам’янець-подільській ”Фортеці” — 4:5. Програючи по ходу матчу, гості зуміли не лише вирівняти становище, а й забити переможний гол — 5:4. У складі рівнян двічі відзначився Вадим Жак, по одному разу влучили у ворота суперників Едуард Петрик і Богдан Савчук. У середу МФК “Рівне” стартував у вищій лізі. Першим суперником нашої команди став житомирський МФК “Контингент”.

***

Рівненський БК-93 “Пульсар” переможно виступив у традиційному міжнародному турнірі з баскетболу в польському місті Ярослав, обігравши всіх своїх суперників. Кращим гравцем у “Пульсарі” став Дмитро Брянцев, Дмитро Дятловський виявився кращим за трьохочковими кидками, а Ілля Шемосюк був визнаний кращим гравцем турніру. Наша команда перемогла польські команди “Жніц” — 86:82, “Сталь” — 93:50, “Сокол” — 80:58, словацький колектив — 90:84.

Рівненщина спортивна


***

Національна збірна України тріумфально відкрила баскетбольну осінь у Києві. Наші хлопці у драматичному двобої здолали Францію, здобувши першу перемогу у відбірному турнірі на Європейську першість — 78:77. Найрезультативнішим у складі нашої команди був вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук — 18 очок. Саме він став “винуватцем “ нашої перемоги. На останній хвилині зустрічі Сергій Ліщук забив с фолом, забезпечивши 4-очкову перевагу для України за 36 секунд до фінальної сирени. Туріаф схибив у одній з двох спроб з лінії штрафних, і наша збірна залишилась з м’ячем за 23 секунди до завершення гри. Проте невиправдана втрата з боку Олександра Кольченко ледь не коштувала команді України перемоги. Тоні Паркер, на щастя, тактично помилився, забивши обидва штрафні кидки, і часу на виправлення ситуації у гостей не лишилось.

***

У Здолбунові відбувся другий міжнародний турнір з вільної боротьби присвячений пам’яті тренера Володимира Кайди. Участь у змаганнях взяли юні спортсмени з Білорусі, Львівської, Житомирської, Київської, Донецької та Рівненської областей. Серед призерів турніру стали: здолбунівчани Микола Чабан (перше місце у ваговій категорії 26 кг), Віталій Руденко (І місце — 55 кг.), Джахангір Акілов ( І місце — 46 кг.), Дмитро Скрипник (ІІ місце — 38 кг.), Юрій Філоненко (ІІІ місце — 46 кг.), Володимир Гранюк (ІІІ місце — 38 кг.), дубенчани Юрій Климчук (ІІІ місце — 29 кг.), Павло Гупалюк (ІІІ місце — 29 кг.), рокитнівчанин Дмитро Крупенко (ІІІ місце — 42 кг.). серед дівчат два третіх місця у рівнянки Юлії Чміль (вихованка Дениса Кайди) та Вікторії Щур з Мирогощі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору