Рівне:

Створення та просування сайтів

Поки що палять за старими цінами

Актуально 18-вер, 2008, 19:189 Lobanovskiy 1 064
Поки що палять за старими цінами

З першого вересня 2008 року у силу вступив Закон „Про внесення змін у статтю 1 Закону України „Про підвищення акцизного збору”. Відповідно до цього Закону, тепер виробники тютюну платитимуть у державну казну 30 грн. за кожну тисячу сигарет з фільтром (до 1 вересня – 14 грн.), та 12,5 грн. за тисячу цигарок без фільтру (до 1 вересня – 5 грн.). Державний бюджет за рахунок підвищення акцизного збору, за цінами експертів збагатиться майже на мільярд гривень.
Однак, на здивування людей, ціни після першого вересня не змінилися. Це пояснюється тим, що законопроект розповсюджується на тютюнові вироби, виготовленні починаючи із вересня. Тобто цигарки, партію яких завезли до першого вересня, продаються ще за старою ціною. Підвищення ціни відбудеться тоді, коли запаси вичерпаються, тобто продадуться. Ціни на пачку цигарок в середньому зростуть на 0,50 – 1,50 грн., у залежності від марки.
Продавці в кіосках констатують, що ажіотажу з закупки цигарок за старою ціною немає. Однак багато курців після підвищення цін все ж задумуються. Щоб попрощатися із цією шкідливою звичкою.
Микола Кирильчук
Рівне.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Lobanovskiy 18-вер, 19:19

wink
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору