Рівне:

Створення та просування сайтів

Хочу доїхати додому!

Особливий погляд 20-вер, 2008, 19:209 Lobanovskiy 1 246
Хочу доїхати додому!

Особливо проблемно їхати у маршрутках, котрі курсують по районах. По п’ятницях, коли ще навіть студенти були на літніх канікулах, маршрутки і без того їздили переповнені, адже багато людей поверталися з роботи або ж їхали на вихідні „на село”. А коли навчальний рік відновився, кількість пасажирів у п’ятницю, неділю та понеділок збільшилася майже вдвічі. Виникає проблема: всі хочуть їхати додому. Водії маршрутів, котрі їдуть рейсами після обіду, намагаються ще не сильно „напаковувати” свій транспортний засіб, а от водії останнього рейсу вже вибору не мають, і доводиться „брати по-максимуму”. Однак не завжди вдається. І люди, котрі „не помістилися”, залишаються у безвиході. Саме у такій ситуації опинився Сергій.
— Я мешкаю на вулиці Макарова. У п’ятницю мені потрібно було потрапити до тещі на День народження. Їхали з дружиною та трирічним сином, – розповідає „потерпілий. – Вийшли на зупинку, що знаходиться на виїзді із Рівного, адже якщо їхати на автовокзал, то виходить, що об’їжджаєш майже через усе місто. Простояли дві години. Деякі маршрутки навіть не зупинялися, бо вже були переповнені вщент. Довелося викликати таксі.”
Сергію їхати було недалеко, в одне із приміських сіл. Однак за поїзд він виклав 40 гривень. Їдучи б на маршрутці, заплатив би вдесятеро менше. А що робити, коли потрібно їхати в Млинів, а то і далі ?!
Поряд із проблемою „Як добратися у село в п’ятницю?” виникає інша – „Як із нього виїхати в понеділок?”. Особливо важко доводиться тим, котрі їдуть на роботу.
— Починаючи із шостої години ранку, – розповідає один із мешканців приміського села, – маршрутки їдуть уже переповнені. І хоч на зупинках зупиняються, але не завжди вдається в транспорт „заштовхнутися”. Мені потрібно бути на роботі о 9 годині, але не завжди вдається дістатися „до пункту призначення” до 10. Добре, що керівництво розуміє і не виносить доган.
На запитання у приватних перевізників, чи можна якось вийти із цієї ситуації, майже всі відповідають „милою посмішкою”. Та й зрозуміти їх можна, адже заради двох днів не випускати ж додаткових рейсів. Проте не слід і забувати про безпеку перевезень. Про комфорт уже не згадую.
Микола Кирильчук
Рівненський район.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору