Рівне:

Створення та просування сайтів

Тролейбус чи маршрутка?

Актуально 07-сер, 2008, 15:419 prov 1 050
Пройшов уже майже місяць після того, як підняли оплату за проїзд у маршрутному таксі з однієї гривні до півтори. Проте маршрутки не втратили через це популярності серед пасажирів. Приваблювати людей продовжує комфортність та швидкість цього транспорту, порівняно з „рогатим побратимом”.
Однак, на деяких маршрутах все ж спостерігається тенденція до зменшення пасажиропотоку.
— Після підвищення ціни на проїзд мені довелося „пересідати” на тролейбус – говорить Дмитро, котрий працює на одному із рівненських підприємств , — тому, що це майже втричі дешевше. Щоб дістатися до роботи, мені потрібно робити дві пересадки, а тому на тролейбусі я заощаджую собі на зворотню дорогу. Хоча раніше засобом пересування для мене в основному була маршрутка, адже можна було попросити водія зупинитися у більш зручному для мене місці, та й діставатися до пункту призначення було швидше.
„Маршрутники”, у свою чергу, не скаржаться на брак пасажирів. Приміром, Василь, водій одного з маршрутів Рівного, сказав, що для літнього сезону такий пасажиропотік є нормальним.
Однак, на противагу цьому, директор комунального підприємства „Рівнеелектроавтотранс” Степан Загиней зазначив, що за поточний місяць кількість пасажирів, котрі користуються тролейбусами, зросла майже на 25 %. І це при тому, що тролейбусами менше користуються школярі та студенти, в котрих наразі літні канікули.
Про можливе підвищення тарифів за проїзд заговорили маршрутники, котрі займаються міжміськими перевезеннями. Водій одного з таких маршрутів, котрий побажав не називатися, сказав:
— Питання підвищення оплати за проїзд – це лише питання часу. Ціни на пальне піднялися, а ми їздимо ще за старими тарифами. Основна маса пасажирів припадає на понеділок та п’ятницю, а по буднях людей небагато. Інколи взагалі возимо лише повітря!
У випадку підвищення ціни на проїзд міжміськими рейсами бажаючим „подорожувати” доведеться діставати копійчину із гаманця, адже, на відміну від жителів обласного центру, вони вже не зможуть заощадити на поїздках у більш дешевому тролейбусі.

Микола КИРИЛЬЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору