Рівне:

Створення та просування сайтів

Заручники негоди

Головна 24-гру, 2009, 09:329 prov 1 068
Заручники негоди


Зима, як завжди, приходить невчасно і без попередження. Цей рік для перевізників та комунальників Рівненської області не став виключенням — через снігопад та слизькі дороги знову паралізовано рух транспортних засобів на Рівненщині.
Зима не оминула своєю увагою ні міських, ні районних трас, які перетворилися на “ковзанку для авто” або ж потонули у кучугурах.
На дорогах Рівного затори. І хоча грейдери трохи розчистили сніг, а комунальники посипали дороги піском, — водії цього не відчувають. Адже навіть центральні вулиці опинилися у сніговому полоні, і автомобілі по них рухалися з труднощами.
Проте від негоди потерпає не лише місто, а й область, і ситуація тут значно складніша. Якщо по Рівному громадський транспорт їздить повільніше та рідше, ніж зазвичай, то у районах, як повідомив начальник Рівненського автовокзалу Микола Синюк, через складні погодні умови відбулося 30 відсотків рейсових зривів. Також виникали ситуації, коли маршрутні таксі та автобуси взагалі не доїжджали до пунктів призначення.
За даними диспетчерської служби Рівненського автовокзалу, 21 грудня було скасовано понад 50 рейсів обласного та міжобласного сполучення. На думку водіїв маршруток та автобусів, причина у тих же слизьких дорогах та неякісному пальному, що замерзало при 20-градусному морозі.
– Перевізники виявилися не готовими до роботи в зимових умовах, через що відбулися зриви деяких рейсів, – зазначив начальник автостанції “Залізнична” Федір Сульджук. – В період з 18 по 20 грудня були обмеження виїзду на Здолбунівський, Рівненський, Дубенський райони, зокрема на села Мізоч, Житин, Мала і Стара Мощаниці, Озірко, Копитків та інші. Крім того, деякі рейсові маршрутки ламалися по дорозі, через що не виїжджали на наступні рейси у той же день.
Поки автотраси потерпають від негоди, поїзди ходять за графіком. Як повідомив черговий залізничного вокзалу Елвар Абдулаєв, жодних зривів або затримок потягів не було, і всі вони, як приміського, так і міжміського сполучення, виходять вчасно.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору