Рівне:

Створення та просування сайтів

Бюджет-2009 має компенсувати відсоткові ставки за кредитами на молодіжне житло - Віктор Ющенко

Останні новини 09-лип, 2009, 17:069 prov 1 202
У 2009 році має бути повністю вирішене питання виплат часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами комерційних банків молодим сім'ям у рамках державної програми забезпечення молоді житлом. На цьому наголосив Президент України під час прес-конференції у Рівному.
На його переконання, великою помилкою цього року є відсутність у державному бюджеті коштів на кредитування житла для молоді. Він наголосив, що державна програма складається з двох частин: кредитування та компенсації відсоткової ставки. У цьому контексті Віктор Ющенко нагадав, що програма мала розвиватися з кожним роком завдяки такій компенсації. «Треба зрозуміти одне: якщо йти політикою відшкодування процентних ставок, програма повинна щорічно мати своє наповнення... програма повинна бути цільною і знаковою для всіх урядів незалежно від кольорів та прізвищ», - наголосив Президент. Відсутність коштів у бюджеті-2009 на ці потреби він назвав «неправильною політикою», яка не має пояснень.
Водночас Глава держави висловив сподівання, що уже ближчим часом це питання буде вирішено. «Я передбачаю, що найближчого тижня буде прийнято ініціативу Міністерства сім'ї, молоді та спорту, яка полягає у виділенні 300 мільйонів гривень для багатодітних родин, які виховують 6 і більше дітей. Також для молодіжного будівництва буде виділено 100 мільйонів у рамках змін до бюджету», - сказав Президент.
Він додав, що за ініціативою Міністерства, вочевидь, буде передбачено додатково 50 мільйонів гривень на компенсацію процентної ставки. «Моя позиція, моє доручення уряду - у 2009 році забезпечити стовідсоткові розрахунки із 17 тисячами молодих родин, які потребують такої компенсації», - сказав Президент.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору