Рівне:

Створення та просування сайтів

УМОВИ МОЛОДІЖНОГО ЖИТЛОВОГО КРЕДИТУВАННЯ СТАЮТЬ ЖОРСТКІШИМИ

Актуально 30-бер, 2006, 10:329 prov 2 341
Цьогоріч у дію вступлять нові, значно жорсткіші умови молодіжного кредитування. Кредити за цією програмою зможуть отримати тільки ті сім’ї та молодь, які перебувають на квартирному обліку. Водночас зміняться ставки банків і майже вдвічі зменшиться компенсація відсотків.
Про це 28 березня на засідані колегії Рівненської облдержадміністрації розповів директор Рівненського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому кредитуванню» Сергій Пандрак. Та все ж, зазначив пан Пандрак, забезпечити житлом цього року усіх бажаючих буде нереально, а всього до 40 молодих сімей, їх же нині на обліку рівненського фонду стоїть 2700.
Основним каменем спотикання, за словами Сергія Пандрака, є хронічне недофінансування. І хоча щороку бюджетні надходження зростають, але в той же час стрімко піднімається вгору і вартість квадратного метра житлової площі. До того ж не дуже активно долучаються до реалізації програми забезпечення молоді житлом обласний та місцеві бюджети. Так, на 2006 рік з обласного бюджету для цих цілей виділено всього 200 тисяч гривень із необхідних 2 мільйонів 600 тисяч. Пан Пандрак висловив сподівання, що новий склад обласної ради підійде до питання більш відповідально і перегляне ці положення.
Невтішна ситуація у районах. Так, програма молодіжного житлового кредитування у минулому році діяла лише у дев’яти. І у тому ж 2005 році вперше лише Сарненський район виділив 100 тисяч гривень, що дало можливість забезпечити житлом одну молоду сім’ю.
А поміж тим, як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Іван Турко, молодіжна житлова програма дає позитивний демографічний ефект. Народжуваність серед позичальників фонду становить понад дві дитини на родину. І сьогодні з народжуваності Рівненщина вийшла на передові позиції, що і є чи не основним предметом гордості голови РОДА.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору