Рівне:

Створення та просування сайтів

Без ложки дьогтю не обійшлося

Головна 25-вер, 2008, 16:039 prov 1 354
Без ложки дьогтю не обійшлося

Як і передбачалось, напередодні Дня Незалежності довкола басейнів та фонтанів з’явились обіцяні лавки, однакові за розміром, пофарбовані у спокійний зелений колір. Таблички на них інформують, що це подарунок мешканцям обласного центру від ПП „Престиж Плюс”, фірми „Ритм”, РКА „Бюро Март”, „Мека”, ТзОВ „Світ Кераміки”, „Рівнотехгаз ЛТЗ”, „Львівський хімічний завод”, „Рівень”...
Нині реконструюють дитячий майданчик. Доречними виявилися чотири альтанки, кілька гойдалок, що з’явилися там завдяки ТзОВ „Захід-риба”, ”Бімол”, „Трізрім”, як і новий дах на „вітряку”.
Можна було б тільки порадіти першим крокам співдружності у виконанні робіт, що мають цьогоріч здійснити у місцях масового відпочинку мешканців міста, якби не кілька „але”. На жаль, добра справа не обійшлася без ложки дьогтю.
Біля озерця з Дюймовочкою зустріли пенсіонерку пані Валентину. Колишня викладачка „водного інституту” мешкає на вулиці Пушкіна, і в парку, за її словами, за гарної погоди „днює й ночує”. Вона звернула увагу на незручні сидіння лавок. Дотепер вони були з широких дощок, не прогиналися під вагою тіла; в нових – дощечки вузенькі, ніби штахети. Видно, майстри дотримувалися принципу „нічого впарку затримуватись”. Старенька одинока жіночка має рацію: на такій лавці тривале сидіння таки проблематичне.
...Можна було б тільки порадіти першим крокам співдружності у виконанні робіт, що мають цьогоріч здійснити у місцях масового відпочинку мешканців міста, якби не кілька „але”. На жаль, добра справа не обійшлася без ложки дьогтю...
Схвально зустріли рівняни підсумки липневої наради в міськраді, на якій підприємці відгукнулись на пропозицію про облаштування зон відпочинку в парку імені Шевченка. Зокрема, до 20 серпня планувалось установити 11 лавочок, 4 альтанки і 7 гойдалок. Про співдружність доброзичливців і ДП „Міське об’єднання парків культури та відпочинку” розповів ЗМІ директор підприємства Микола Кравчук.
На дитячому майданчику розмовляли з пані Оленою. Молода жінка щодня буває тут з дворічною Діаною. Доня не нарадіється ошатним будиночкам, що тут з’явилися. І все ж пані зробила слушне зауваження: варто було б до альтанок приробити сходи з поручнями, аби дітки самі діставались усередину. Малечі від цього було б ще більше радості.
Студенток РДГУ Світлану та марину „перехопили” на містку неподалік від ресторану „Ліон”. Дівчата обурені, що знайшлися якісь варвари, для котрих понівечити громадське добро – раз плюнути. Одну з лавок порізано, на іншій зламано кілька дощок, а третя „намертво” обклеєна папером. Спіймали б на місці злочину хуліганів – самі б кожному по шиї надавали, хоч і будуть учителями.
Якраз про „дикунів” розмовляли із заступником директора державного підприємства з господарської частини Анатолієм Приймачуком. Біда, що частина молоді, затуманена алкоголем, поводить себе у парку геть не по-людськи, псують настрій землякам, котрі хочуть тут відпочити, набратись наснаги. Господарник читав у „Провінційці” виступ рівнянки про необхідність чергування правоохоронців. Але міліція не підвладна адміністрації парку, самі ж сил захистити майно не мають, не поставиш же біля кожного об’єкта сторожа.
Прибиральник Микола Ященко бідкався, що кожного ранку півтори години вигрібає непотріб із басейнів. Вистачає ж ящиків для сміття – ні, порожню пляшку обов’язково потрібно розбити об бордюр або кинути у басейн.
Альтанка коштує 5 000 гривень, а лавка – 1200. Повагу до чужої праці (грошей) за один раз не виховаєш. То робота тривала, клопітка – і для батьків, і для педагогів, і для громадськості, і для правоохоронців.

Валентин Суменко,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору