Рівне:

Створення та просування сайтів

ТРЕТІ У ЄВРОПІ

Кримінал 10-жов, 2008, 09:479 prov 1 139
ТРЕТІ У ЄВРОПІ


Наприкінці вересня спортивна делегація Рівненських правоохоронців брала участь у неофіційному чемпіонаті Європи з міні-футболу серед поліцейських спортивн их клубів, який проходив у курортному місті Пореч (Хорватія). Напружена боротьба розгорнулася між 72-ма командами з 16 європейських країн. Честь нашої держави захищали п’ять українських колективів: дві команди з Дніпропетровщини, Кривого Рогу, Черкас та Рівного.
Відповідно до регламенту змагань, команди були розподілені на 12 груп – по 6 у кожній. Наші спортсмени змагались у сьомій відбірній групі з колегами з Мудрії та Віченци (Італія), Хунедуари та Решіти (Румунія) і з сербами з міста Суботіци. Матчі проходили за коловою системою, кожен тривав 15 хвилин. У перших двох матчах наші футболісти впевнено переграли італійців (4:1 та 4:0), у третьому поєдинку розійшлись нульовою нічиєю з румунами з міста Реші та рахунком (2:0), згодом переграли своїх суперників з міста Хунедуара (Румунія) і завершили групові змагання, зігравши унічию з сербами (0:0). Набравши 11 очок та провівши у ворота суперників десять м’ячів, при цьому пропустивши лише один, рівняни посіли першу сходинку турнірної таблиці у своїй відбірковій групі. У наступному раунді першості за вихід до дванадцятки кращих на наших футболістів очікував кваліфікаційний матч з командою, яка посіла друге місце в групі Е – сербами з міста Бранічево. Рівняни перемогли з рахунком 1:0.
Дванадцять кращих футбольних дружин за жеребкуванням були розподілені на чотири підгрупи по три команди в кожній, з яких до півфіналу могла потрапити лише одна. В першому двобої “Зірка” з повною ігровою перевагою взяла гору над угорцями з міста Будапешт (2:0). Поступаючись у другій зустрічі спортсменам з Динамо – Орадеа (Румунія) (0:1), наші гравці зрівняли рахунок та в серії семиметрових післяматчевих пенальті вирвали перемогу, забивши у ворота суперників три м’ячі і пропустивши при цьому лише один. У півфіналі доля звела одвічних суперників – “Зірку” та спортивний клуб “Яворзно” (Польща). Матч проходив нервово, поляки заважали нашим хлопцям демонструвати свій технічний рівень та швидку гру, діяли грубо, а часом із порушенням правил. Попри це суддя з Італії жодного разу не припиняв гру, не карав польську команду штрафними ударами та червоними картками. За дві хвилини до завершення основного часу “Зірка” провела чудову комбінацію та врешті-решт забила бажаний гол, однак відразу ж у перипетії драматичного поєдинку втрутився арбітр і не зарахував взяття воріт, мотивуючи це тим, що команда суперників зробила заміну свого гравця без погодження з ним. Виникла суперечка, яка тривала до завершення гри, що дало змогу “дотягнути” зустріч до серії семиметрових пенальті. А штрафні семиметрові (це знають всі фахівці) – спортивна лотерея, де, як не прикро, влучнішими виявились поляки (2:1). Та наші хлопці вирішили не здаватися, принаймні, показавши себе у боротьбі за бронзові нагороди. Демонструючи чудові тактичні схеми та жагу до перемоги, рівняни впевнено здолали фаворитів змагань – румунський футбольний клуб “Бухарест” (1:0) та здобули третє місце чемпіонату. У фінальному ж поєдинку між поляками та хорватськими спортсменами кращими були наші суперники по півфіналу, які здобули перемогу (1:0).

Ігор ФЕДОРЧУК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору