Рівне:

Створення та просування сайтів

Найдорожчим містом для олігархів стала Москва

Україна і світ 24-жов, 2008, 11:269 prov 905
Якою б сильною не була світова економічна криза, найбагатші люди світу не будуть економити на собі. Але вони в змозі обрати собі місце проживання за смаком та гаманцем.
Журналісти американського видання “Forbes” вирішили перевірити та підрахувати ціну шикарного життя у світі. Вимірювали вісім ділових центрів світу - Гонг-Конг (КНР), Нью-Йорк та Лос-Анджелес (США), Москву (Росія), Париж (Франція), Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати), Лондон (Велика Британія) та Токіо (Японія).
Щоб визначити найдорожче місто світу, журнал досліджував ціни в такому собі споживчому кошику мільйонера. Сюди увійшли ціни на автомобільні, годинникові, харчові та fashion-бренди luxury-класу, а також вартість номеру в дорогих готелях міста-учасника рейтингу.
Виявилося, що Москва є найдорожчим містом світу для мільярдерів. Тут середня ціна за горнятко кави без вершків становить в середньому 10.19 доларів, а одномісний номер у “Ritz Carlton” — 5.08 долара за ніч, тоді як у Лондоні - 2.75. Цікаво, що тут проживає найбільше олігархів на один квадратний метр у світі, — пише “Forbes” - 74 особи.
Лондон посів друге місце цього luxury-списку. І це при тому, що значна частка товарів з корзини є британськими. Пояснення просте - податок на додаткову вартість тут становить 17,5%, а це не може не впливати на ціну.
“Бронзу” отримав Гонг-Конг. І все через високі ввізні мита на імпортні товари. На четвертому місці - Нью-Йорк. Замикає п’ятірку Дубаї. На шостому місці - столиця Японії Токіо. На сьомому - Лос-Анджелес. Замикає вісімку Париж.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору