Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 13-лис, 2008, 10:249 prov 990
Україна зацікавлена в довгостроковій співпраці з РФ в атомній сфері
Як повідомили у прес-службі корпорації “ТВЕЛ”, про це заявив міністр палива й енергетики України Юрій Продан під час відвідин ТОВ “Машинобудівний завод” у Московській області.
“Україна є найбільшим споживачем ядерного палива. Тому що у нас в Україні розташована найбільша кількість реакторів ВВЕР (водо-водяних корпусних енергетичних ядерних реакторів – УНІАН) — більше, аніж у Росії, більше, аніж в інших країнах. І, звичайно, ми зацікавлені в серйозній довгостроковій співпраці. І з урахуванням того, що ми не тільки залишатимемося найбільшим споживачем, а й плануємо в Україні зробити власне виробництво ядерного палива, то, природно, тут нам потрібна кооперація з російськими колегами для того, щоб ми могли будувати це виробництво за оптимальною схемою”, — сказав Юрій Продан.

СБУ проанонсувала корупційний скандал
Керівник української Служби безпеки Валентин Наливайченко підтвердив, що СБУ оприлюднить матеріали справ, що підтверджують причетність депутатів ВР до корупції.
Він запросив журналістів на засідання міжвідомчої робочої групи, під час якого мають заслухати матеріали окремих справ про корупційну діяльність народних депутатів.
Виконувач обов’язків голови СБУ відкинув звинувачення у політичних переслідуваннях нелояльних до Президента політиків. І наголосив, що дії Служби безпеки спрямовані виключно на запобігання злочинним діям вітчизняних високопосадовців.

У чернівецьких дитсадках знову хворіють
У Чернівцях батьки 15 дітей віком 2-6 років звернулися до лікарів, підозрюючи у дітей гостру кишкову інфекцію. Четверо малюків госпіталізовано. Як повідомили у прес-центрі міської ради з посиланням на заступника головного Державного санітарного лікаря міста Валерія Вострікова, із 15 дітей, батьки яких одночасно звернулися за медичною допомогою, 13 відвідують дитсадки, у тому числі семеро — одну дитячу установу.
За словами Вострікова, міська СЕС “одразу ж розпочала епідрозслідування”. 8-10 листопада фахівці СЕС провели весь комплекс передбачених у такій ситуації заходів, відібрано проби продуктів, розпочато перевірки постачальників. На думку головного санітарного лікаря міста, причиною захворювання дітей міг бути як “харчовий, так і вірусологічний фактор передачі, що характерно для цієї пори року”. Остаточний діагноз лікарі поставлять після отримання результатів бактеріологічних досліджень.

На західних каналах з’являться ролики про Голодомор
Незабаром на деяких західних телеканалах з’являться рекламні ролики про Україну, — повідомив глава прес-служби МЗС України Василь Кирилич.
“Україна повинна піклуватися про свій міжнародний імідж, не покладаючись тільки на повідомлення закордонних ЗМІ”. За його словами, останнім часом у деяких європейських газетах з’явилися матеріали, у яких створюється негативний образ України.
Як заявив Василь Кирилич, на СNN буде транслюватися ролик про Голодомор з метою розповісти світовій громадськості про причини й винуватців Голодомору в Україні.
Разом з тим він не зміг відповістити на запитання журналістів про те, скільки буде коштувати трансляція такого ролика, але підтвердив, що замовником є МЗС України.
Нагадаємо, минулою зимою на каналі Euronews транслювалися 15-ти й 30-секундні проморолики про зимовий відпочинок в Україні. Для закоханих у сніг.

Рейтинг популярності чинного глави Білого дому знизився
Рейтинг популярності чинного глави Білого опустився до найнижчої позначки за усю історію проведення подібних досліджень. Про це свідчать результати оприлюдненого у понеділок опитування громадської думки, яке проводилося телекомпанією CNN та корпорацією Opinion Research Corporation.
Відповідно до звіту, 76% респондентів не схвалюють те, як Джордж Буш справляється зі своїми обов’язками. “Відколи проводяться такі опитування, негативний рейтинг президента США ніколи не сягав 70%. Джордж Буш уже втретє за рік перевищив цю позначку”, — прокоментував одержані дані директор відділу з питань проведення соціологічних опитувань компанії CNN Кетінг Холланд.
В результаті 57% респондентів зазначили, що зміна керівництва Білого дому має пройти спокійно і без будь-яких ускладнень, однак 39% переконані, що у процесі передачі справ не вдасться уникнути скандалів, гучних заяв та посилення напруження між республіканською командою Джорджа Буша та демократичними прибічниками його наступника.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору