Рівне:

Створення та просування сайтів

Пішоходи-порушники

Кримінал 27-лис, 2008, 09:159 prov 1 263
Шість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів зареєстровано лише за останній тиждень листопада. Одна людина загинула та п’ять отримали травми різного ступеня важкості. Така невтішна статистика ДТП, учасниками яких стали пішоходи.
Працівники Державтоінспекції б’ють на сполох. Адже із 6-ти зареєстрованих дорожньо-транспортних пригод цього виду – п’ять аварій сталися з вини самих пішоходів. Із прийняттям нового Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами значно зросла.
Згідно із вказаним Законом України, за порушення ПДР пішоходами розмір штрафу становить від 51 до 85 гривень. А за порушення ПДР пішоходами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, розмір штрафу коливається від 136 до 170 гривень.
Якщо ж пішохід порушив правила дорожнього руху і це спричинило створення аварійної ситуації, тоді розмір штрафу зросте від 170 до 255 гривень, або суд призначить порушнику громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.
Як негативний приклад порушення ПДР пішоходом можна привести автоаварію, яка сталася нещодавно у обласному центрі.
Сталася автопригода близько 10 години ранку, у неділю 23 листопада. 38-річний Олександр, керуючи автобусом „Богдан” , рухався зі сторони вулиці Льонокомбінатівська в напрямку Грушевського. На регульованому пішохідному переході неподалік перехрестя вул. Ю. Гагаріна – Кн. Романа водій автобуса здійснив наїзд на 46-річну рівнянку Світлану. Жінка у цей час переходила дорогу на заборонений (червоний) сигнал світлофора для пішоходів. В результаті горе-пішохід отримала закритий перелом лівого стегна та була госпіталізована в травматологічне відділення ЦМЛ міста Рівне.
Шановні пішоходи! Працівники Державтоінспекції закликають Вас бути дисциплінованими у виконанні вимог правил дорожнього руху! Не наражайте себе та інших на небезпеку. Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте максимально обережними у несприятливі погодні умови, особливо в темну пору доби та під час ожеледиці.
Світлана МАРКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору