Рівне:

Створення та просування сайтів

В Рокитне бійці МНС врятували із димової пастки 2-річного хлопчика

Кримінал 04-гру, 2008, 16:319 prov 1 217
Об 11:20 25 листопада до чергового диспетчера Рокитнівського райвідділу МНС надійшло повідомлення про те, що в одній з житлових п’ятиповерхівок смт Рокитне з вікон останнього поверху виходить дим.
Також дозвонювач розповів, що крізь зачинені двері оселі чути дитячий крик За декілька хвилин черговий караул рятувальників прибув до місця виклику. Відразу до бійців МНС підбіг схвильований господар помешкання і повідомив, що в квартирі знаходиться його 2-річний онук, а броньовані двері ключем відчинити не вдається. Не гаючи часу, начальник чергової варти лейтенант служби цивільного захисту Віктор Бензик за допомогою штурмової драбини швидко піднявся на балкон 5-го поверху. Вибивши віконне скло рятувальник потрапив усередину задимленого помешкання. Перелякана дитина сиділа біля вхідних дверей. Підхопивши хлопчика на руки лейтенант Бензик відчинив броньовані двері та виніс малюка на вулицю. На щастя, дитина не встигла надихатися диму, отже медичної допомоги не потребувала. Тим часом бійці МНС ретельно оглянули помешкання та виявили джерело задимлення – в кухні на газовій плиті догорали в каструлі залишки їжі. Ліквідувавши небезпеку, рятувальники провітрили всі кімнати квартири.
Як згодом вдалося встановити, 53-річний господар оселі, поставивши варитися на газову плиту борщ, вийшов на декілька хвилин в магазин залишив онука одного. Там чоловік зустрів своїх приятелів та розговорився. Коли отямився, минуло вже хвилин 30. За цей час внаслідок підгорання їжі квартира поступово заповнилася димом. Лише завдяки пильності сусідів та оперативності бійців МНС вдалося уникнути трагедії та врятувати маленького хлопчика.
Віктор КОЗАК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору