Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному відкрите відділення МАЛіЖ

Останні новини 12-гру, 2008, 10:589 prov 1 400
Майже два роки готувались до цієї події юні літератори і журналісти, митці пензля і фото та авторської пісні. За цей час обдаровані хлопчики і дівчата поліського краю мали змогу надрукувати свої твори у багатьох обласних та всеукраїнських виданнях і навіть у літературно-мистецькому журналі-газеті для школярів «Сузір’я». А ось юна рівненчанка Ольга а Росоловська у серії “Бібліотечка Малої академії літератури і журналістики» цього року видала аж дві книги з доволі цікавими назвами: «Посварилась гарбузиха» і «В гостях у барвінка». У цій же серії побачила світ перша книжечка «До небес я ручки зношу» рівненської школярки Тетянки Царук.
Неперевершеним досягненням юних обдарувань Рівненської області була їх участь у Міжнародному фестивалі юних поетів і прозаїків, митців фото і малюнку та авторської пісні «Рекітьське сузір’я», а також презентації Міжнародної громадської творчої організації МАЛіЖ у столичному Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» до якої рівненська делегація урочисто передала велике художнє полотно із портретом Петра Могили, засновника цього престижного і знаного у всьому світі вищого навчального закладу. А художні твори прочитані на сцені НУКМА талановитими прозаїками і поетами Рівненщини визнані журі найкращими.
Така висока оцінка буквально окрилила молодих літераторів та журналістів. Відтак у багатьох школах Рівненщини, засновано літературно-мистецькі осередки, які немов потічки влилися в обласне відділення МАЛіЖ.
З великим нетерпінням дорослі і малі, громадські керівники і благодійники очікували офіційного відкриття відділення МАЛіЖ в рівненському обласному центрі. І ось цей день настав.
Минулої неділі у актовій залі медичного ліцею, голці як кажуть, впасти було ніде. Серед поважних гостей були переможці та лауреати багатьох літературно-мистецьких конкурсів та фестивалів із Львівщини, Одещини, Закарпаття…
Величне й незабутнє творче дійство, присвячене відкриттю відділення МАЛіЖ у Рівненській області, розпочалося за традицією із молитви та благословення на творчу працю архієпіскопа Рівненського і Острозького, кандидата богословських наук Варфоломія. Пролунав також і гімн МАЛіЖ під звуки якого на сцену було внесено прапор Малої Академії літератури і журналістики, який виготовлено для Рівненського відділення завдяки благодійникам.
Справжній митецький хист, неперевершену творчу майстерність виявили талановиті діти оприлюднюючи свої прозові та поетичні твори, виконуючи пісні та представляючи художні полотна та фото. Майже всі вони за рекомендацією своїх наставників-вчителів були прийняті до Малої академії літератури і журналістики. Членські посвідчення та значки їм особисто вручав сам керівник Міжнародної творчої організації – ректор МАЛіЖ, письменник, заслужений журналіст України Василь Тарчинець. У цей день 60 школярів області стали спілчанами МАЛіЖ.
Попереду у них велике, неповторне і змістовне творче життя – участь в конкурсах і фестивалях, стажування в обласних, всеукраїнських та міжнародних засобах масової інформації. Нехай вам щастить і таланить юні таланти Рівненщини.
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Ласло 27-гру, 11:49

Просто чудово, що є серед нас ще такі люди, які жертовно підтимують обдарованих дітей. Дай їм Боже здоровя і Многая- Многая Літа!

Яка це велика радість для дітей бути спілчанином Міжнародної громадської організації "Мала Академія літератури і журналістики"! Знаю, що у нас є державна Мала Академія, але охопити вона все невзмозі. А тут чисто творча спеціалізація. Прекрасно! Чудово! Так тримати! Віват МАЛіЖ!
Слава талановитим організаторам і юним літераторам та журналістам!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору