Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина лідирує у західному регіоні за результатами приватизації у 2008 році

Останні новини 14-січ, 2009, 15:489 prov 1 349
Рівненщина лідирує у західному регіоні за результатами приватизації у 2008 році. Нагадаємо, протягом року до державної казни надійшло понад 25 з половиною мільйонів гривень. Це кошти, отримані регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській області від малої приватизації, продажу пакетів акцій ВАТ та оренди держмайна. Відтак, за надходженнями до держбюджету, Рівненщина посідає 4 місце по Україні після Одеської, Луганської та Донецької областей.
Основні надходження складають кошти, які надійшли від продажу пакетів акцій господарських товариств нашої області - 20 мільйонів 591 тисяча 700 гривень. Це зокрема, 20 мільйонів і майже 94 тисячі гривень, отриманих від продажу на конкурсі з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону пакета акцій ВАТ “Рівнесільмаш”, проведеного у листопаді минулого року. Нагадаємо, тоді за результатами конкурсного продажу зазначений пакет акцій було продано за 22 325 тисяч гривень. Це також понад 385 з половиною тисяч гривень, отриманих від продажу на спеціалізованих аукціонах за грошові кошти через ДАК “Національна мережа аукціонних центрів” пакетів акцій 3 відкритих акціонерних товариств, а саме: ВАТ “Азоттон”, ВАТ “Рівнеавтотранспорт 15654” та ВАТ “Костопільське хлібоприймальне підприємство”. Крім того, 46 тисяч гривень надійшло від продажу на фондовій біржі 30% пакету акцій ВАТ “Квасилівський завод комунального устаткування”.
Слід зазначити, що у 2008 році на фондових біржах державі вдалося продати пакети акцій лише 4 господарських товариств. Один з них - ВАТ «Квасилівський завод комунального устаткування». Як відомо, продаж пакетів акцій відкритих акціонерних товариств на фондових біржах, торги якими проводилися у 2007 році, ФДМУ поновив лише у липні 2008-ого. До переліку були включені лише ті ВАТ, що не відносяться до стратегічно важливих галузей народного господарства і, головним чином, ті, де державна частка не перевищує 50% статутного фонду, або працюють збитково, і які вже неодноразово пропонувалися до продажу.
Таким чином, у 2008 році на Рівненщині завершено приватизацію 3 об’єктів групи “В” (двох - шляхом продажу їх акцій на аукціонах та одного – шляхом продажу пакету акцій на фондовій біржі) та 1 об’єкту групи “Г” (за результатами конкурсу з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону), — повідомила прес-служба РВ ФДКМУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору