Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗЛОЧИННИЙ ВОЯЖ ЛІСОМ

Кримінал 09-чер, 2005, 11:219 prov 968
Деревина – матеріал, який має досить таки високу ціну, тому й приваблює до себе бажаючих підзаробити незаконним способом. І незважаючи на те, що і лісівники, і міліція краю посилюють заходи щодо надійної охорони лісів, зловмисники продовжують усіма можливими способами незаконно вирізати ліс.
Як розповів начальник центру зв’язків з громадськістю УМВС України в Рівненській області Сергій Редько, у вівторок на світанку лісничий Новоставського лісництва Анатолій Крук, об’їжджаючи закріплену за ним територію, побачив, як маскуючись, майже без світла, полями до траси їде вантажне авто з лісом. Анатолій, аби з’ясувати законність перевезення лісу, вирішив наблизитися до вантажівки. Проте водій автомобіля, незважаючи на вимогу лісничого зупинитись, продовжував рух. А далі, подолавши чималий підйом, вантажівка зупинилася і з її кабіни вискочили двоє молодих чоловіків. Саме в цей час Анатолій наближався до них. Тоді, порадившись між собою, один із молодиків повернувся до кабіни, взяв рушницю, і вже за декілька секунд пролунало два постріли. Дріб влучив у “ВАЗ” Анатолія, пошкодивши лобове скло, переднє колесо, фару та радіатор. Зрозумівши, що лісничий не зможе їх більше переслідувати, зловмисники спокійно продовжили рух.
Скориставшись мобільним зв’язком, лісничий повідомив своїх колег із Клеванського держлісгоспу і сусідньої Волинської області про інцидент. Викликав також і міліцію. Через деякий час прибула підмога. На чолі з дільничним інспектором Рівненського райвідділу міліції Геннадієм Пінчуком рушили слідами вантажівки. Наздогнати її вдалося аж на одній із пилорам села Дерно Ківерцівського району Волинської області. Там і затримали злочинців.
Начальник обласного управління міліції Григорій Зарічнюк повідомив, що це вже не перший випадок злочинної діяльності молодиків. Не так давно лісова охорона Волині склала на них протокол про незаконну вирубку лісу. А один із них уже встиг побувати у місцях позбавлення волі.
Директор Клеванського держлісгоспу Ігор Фізик звернув увагу на те, що, на жаль, недосконалість законодавства не дозволяє застосовувати більш жорстке покарання за крадіжку лісу. Навіть неможливо конфіскувати у дохід держави автомобілі, за допомогою яких проводяться такі оборудки.
Наразі злочинці спілкуються зі слідчими, проводиться перевірка, а також порушена кримінальна справа за статтею 346 Кримінального кодексу України.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору