Рівне:

Створення та просування сайтів

Біда через пустощі з вогнем

Кримінал 15-січ, 2009, 11:289 prov 1 090
О 16:45 9 січня до чергового диспетчера Володимирецького райвідділу ГУ МНС у Рівненській області надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Леніна у селі Сопачів. На місце виклику негайно виїхав черговий караул окремого поста державної пожежної охорони Володимирецького райвідділу МНС, згодом на допомогу вирушило одне відділення рятувальників з міста Кузнецовська. Коли вогнеборці подолали 30-ти кілометрову відстань, одноповерховий цегляний будинок вже майже повністю охоплений вогнем, перекриття та дах частково обвалилися. Все свідчило про те, що пожежу місцеві жителі виявили занадто пізно. За інформацією мешканців села, в палаючій будівлі знаходилася маленька дівчинка. Хоча шансів на те, що хтось може вижити в такому “пеклі”, й не було, рятувальники розпочали пошук дитини. Збивши трохи полум’я, бійці МНС серед згарища в одній із кімнат знайшли тіло дівчинки. Як згодом з’ясувалося, загиблою виявилася Ольга 2004 року народження.
Відновлюючі передумови страшної трагедії, працівники МНС встановили, що у будинку проживає багатодітна сім’я з одинадцяти осіб - батьків та дев’ятьох дітей, більшість з яких неповнолітні. В день пожежі глава сімейства Віталій зрання поїхав на роботу в місто Кузнецовськ. А через декілька годин до міста для сплати кредиту поїхала і дружина Галина, наказавши старшій доньці Оксані, учениці 10-го класу , доглядати за трьома найменшими дітьми.
Як згодом пояснила сама Оксана, поклавши дітлахів спати, вона на декілька хвилини вийшла з будинку до подруги. Повернувшись назад до будинку, натрапила в коридорі на наляканого молодшого братика, 3-річного Анатолія, який рукою показував на кімнату, де спали діти. Увійшовши до неї, старша сестра побачила, що в кутку горить ліжко, а сама кімната майже вщент заповнена димом. Оксана негайно винесли на вулицю Анатолія та наймешу сестричку Юлію 2007 року народження. Повернувшись назад, щоб знайти Ольгу, Оксана наштовхнулася на стіну їдкого диму, продовжувати далі пошуки було не можливо. Тоді дівчина почала кликати на допомогу сусідів. Односельці, що збіглися, декілька разів намагалися увійти до оселі, проте через високу температуру та сильне задимлення, усі спроби виявилися марними. Згодом хтось із людей повідомив пожежно-рятувальну службу. Зі слів врятованих дітей з’ясувалося, що в той час, коли старшої сестри не було, вони знайшли сірники та почали ними бавитися, і випадково хтось із дітей підпалив постіль.
Це вже не перший випадок пожежі у цій родині, у 2006 році також через дитячі пустощі з вогнем згорів хлів, тоді обійшлося без жертв.
На жаль, вогонь не поділяє свої жертви на дорослих та дітей. Залишаючись на самоті, діти наслідують дорослих та намагаються робити те, чого їм не дозволяють старші. Знаходячись у слабких, невмілих дитячих руках, вогонь легко виходить з-під контролю та спричиняє пожежу. Через дитячі пустощі з вогнем пожежі знищують не лише будинки та квартири, а й часто призводять до загибелі малолітніх. Шановні громадяни! Щоб уникнути біди, необхідно неухильно дотримуватись елементарних правил безпеки. Не залишайте дітей без нагляду. Не використовуйте для розпалення пічок легкозаймисті речовини. Не забувайте вимикати електроприлади перед виходом з будинку. Не перевантажуйте електромережу. Роз’яснюйте дітям небезпечність забав з вогнем, бережіть їх життя.
Дмитро МЕЛЬНИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору