Рівне:

Створення та просування сайтів

Кімі виграв “Гран-прі Канади”

Спорт 16-чер, 2005, 12:109 prov 1 034
У неділю в Монреалі пройшла гонка пілотів “Формули-1”, переможцем якої став пілот команди “Макларен” фін Кімі Райкконен з часом 1:32.09, 290. Семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер на “Феррарі” відстав від переможця на 1, 1 секунди. Третім став партнер Шумахера по команді Рубенс Баррікелло.
Обидва боліди “Рено” зійшли з дистанції через технічні проблеми. На заключному етапі в боротьбі за перемогу у “Гран-прі Канади” боролися Райкконен та Міхаель Шумахер.
Традиційно важка гонка на трасі в Монреалі підтвердила свою репутацію – до фінішу дійшло 11 машин з 20.
Гран-прі Канади: 1. Кімі Райкконен (“Макларен”), 2. Міхаель Шумахер (“Феррарі”), 3. Рубенс Баррікелло (“Феррарі”), 4. Феліпе Маса (“Заубер”), 5. Марко Уеббер (“Вільямс”), 6. Ральф Шумахер (“Тойота”), 7. Девід Култард (“Ред Булл”), 8. Крістіан Клін (“Ред Булл”).
Становище у Кубку конструкторів: 1. ”Рено” – 76 очок, 2. ”Макларен” – 63,3. ”Тойота” та ”Вільямс” по 47,5. ”Феррарі” – 45.
В особистому заліку лідирує Фернандо Алонсо (”Рено”) – 59 очок, у Кімі Райкконена 37.
Керівник команди ”Макларен” Рон Денніс:
– Після першого піт-стопа ми зрозуміли, що можемо випередити ”Рено”, зробивши дубль, і я попросив своїх гонщиків трохи скинути швидкість, щоб поберегти машину. Ми якраз вели переговори з гонщиками, переконуючи їх, що втрата швидкості не коштуватиме їм перемоги, як на трасу виїхала машина безпеки. Ці дві події співпали за часом, наші стратеги тут же попросили покликати гонщиків на піт-лайн, але трохи запізнилися і Монтойя вже проскочив в’їзд у бокси, тому першим ми обслужили Кімі. Так, це дало Райкконену деяку перевагу.
Сьогодні ми допустили три помилки, які перешкодили команді заробити дубль. Спочатку Монті вилетів з траси після першого піт-стопа, пропустивши Алонсо, потім ми не встигли покликати його на піт-стоп, а у фіналі Хуан-Пабло не звернув уваги на світлофор.
Переможець гонки Райкконен, який скоротив відставання від лідера Фернандо Алонсо до 22 очок, був щасливий:
– Це було справді здорово, з одного боку, можливо, нам пощастило виграти цю гонку, але це нічого не вирішує, тому що в минулій гонці нам не повезло. Так що ми просто відігралися. Я більш, ніж щасливий виграти цей етап, і ми відібрали 10 очок в “Рено”. Тепер ми повернулися в чемпіонат і на рівні продовжуємо боротьбу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору