Рівне:

Створення та просування сайтів

Райкконен виграв гонку в Угорщині

Спорт 04-сер, 2005, 10:599 prov 1 036
Переможцем 13 етапу чемпіонату світу “Формули-1” на “Гран-прі Угорщини” став пілот “Макларена” Кімі Райкконен.
Другим фінішував Міхаель Шумахер, який стартував з поул-позішн і спочатку лідирував у гонці. Однак “Макларен” зміг переграти “Скудерію” в тактиці дозаправлень, завдяки чому Райкконен випередив семиразового чемпіона. Третє місце зайняв Ральф Шумахер на “Тойоті”.
Кімі Райкконен:
– Після старту я застряг позаду Міхаеля Шумахера і ніяк не міг вирватися вперед, але команда поміняла стратегію гонки і на другому піт-стопі я очолив гонку і зміг створити комфортну перевагу. По ходу гонки машина виглядала чудово, гума до останнього кола була конкурентоздатна. Шкода, що Хуан-Пабло зійшов, інакше сьогодні ми б заробили дубль.
Хуан-Пабло Монтойя:
– Коли ви всю гонку так атакуєте, і ламається головний вал, ну що тут поробиш? Команда в цей уїк-енд зробила все можливе, але, на жаль, я вибув з гонки, хоча перед цим розраховував на перемогу. Я знав, що у нас з Кімі різна стратегія, тому не стримував його атак на старті. Вітаю Райкконена з перемогою, але ми заслуговували дубль.
Лідер заліку пілотів Формули-1 пілот “Рено” Фернандо Алонсо зайняв 11 місце на “Гран-прі Угорщини”, після того як йому довелося після ушкодження крила на першому колі заїжджати в бокси. У цій невдачі іспанець звинуватив пілота “Тойоти” Ральфа Шумахера, який фінішував третім.
Алонсо й Шумахер стартували на “Хунгарорінг” із третього ряду, після контакту їхніх болідів іспанцеві довелося заїжджати в бокси для заміни крила:
– Я дуже вражений тим, як багато рухів Ральф зробив у першому повороті. Він не залишив мені зовсім ніякого простору й розбив переднє антикрило.
“Гран-прі Угорщини”: 1. Райкконен (Фінляндія, “Макларен-Мерседес”), 2. М. Шумахер (Німеччина, “Феррарі”), 3. Р. Шумахер (Німеччина, “Тойота”), 4. Труллі (Італія, “Тойота”), 5. Баттон (Великобританія, “БАР-Хонда”), 6. Хайдфельд (Німеччина, “Вільямс-БМВ”), 7. Веббер (Австралія, “Вільямс-БМВ”), 8. Сато (Японія, “БАР-Хонда”).
Становище в особистому заліку пілотів: 1. Алонсо – 87 очок, 2. Райкконен – 61, 3. М. Шумахер – 55, 4. Труллі – 36, 5. Монтойя – 34, 6. Р. Шумахер – 32...
Становище в Кубку конструкторів: 1. Рено – 117, 2. Макларен-Мерседес – 105, 3. Феррарі – 86, 4. Тойота – 68...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору