Рівне:

Створення та просування сайтів

Чемпіон світу виграв стартову гонку сезону

Спорт 16-бер, 2006, 13:319 prov 1 051
У Бахрейні стартував чемпіонат світу з “Формули-1”. У першій гонці сезону переміг діючий чемпіон світу іспанець Фернандо Алонсо з команди Renault. Він зумів випередити семиразового чемпіона світу німця Міхаеля Шумахера з Ferrari, який програв йому трохи більше секунди. Третім фінішував фін Кімі Райкконен з McLaren.
Доля гонки була вирішена під час другого піт-стопу. Шумахер першим заїхав у бокси, а Алонсо залишався на трасі і скористався цим, щоб створити необхідний заділ. Іспанцю вдалося виїхати на трасу в той момент, коли Шумахер “накочував” ззаду. Алонсо вдалося перекрити траєкторію, не давши таким чином “червоному барону” обійти себе.
У результаті до самого фінішу Шумахер постійно атакував, але випередити чемпіона світу так і не зміг. Що стосується Райкконена, то він стартував з останнього, 22 місця, пішов всього на один піт-стоп і у результаті зумів фінішувати третім, відбивши всі атаки британця Дженсона Баттона зі стайні Honda. П’яте місце зайняв ще один представник McLaren колумбієць Хуан-Пабло Монтойя, шосте і сьоме місця залишилися за пілотами Williams австралійцем Марком Уеббером і німцем Ніко Росбергом, а замкнув залікову вісімку австрієць Крістіан Кляйн з Red Bull.
Семиразовий чемпіон світу з автогонок у класі “Формула-1” Міхаель Шумахер заявив на прес-конференції після недільної гонки, що задоволений другим місцем, яке він зайняв на “Гран-прі Бахрейну”:
— Це дуже гарний результат і я зовсім не засмутився через те, що фінішував другим. Цього року я і моя команда будемо битися за чемпіонство. Впевнений, що в нас усе вийде.
Кубок конструкторів:
1. Renault — 10 очок, 2. McLaren — 10, 3. Ferrari — 8, 4. Williams — 5, 4. Honda — 5, 6. Red Bull — 1.
Загальний залік: 1. Фернандо Алонсо (Іспанія, Renault) — 10 очок, 2. Міхаель Шумахер (Німеччина, Ferrari) — 8, 3. Кімі Райкконен (Фінляндія, McLaren) — 6, 4. Дженсон Баттон (Англія, Honda) — 5, 5. Хуан-Пабло Монтойя (Колумбія, McLaren) — 4, 6. Марк Веббер (Австралія, Williams) — 3, 7. Ніко Росберг (Німеччина, Williams) — 2, 8. Крістіан Кляйн (Австрія, Red Bull) — 1.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору