Рівне:

Створення та просування сайтів

Невдача переслідує Райкконена

Спорт 28-лип, 2005, 14:489 prov 1 267
Гонщик “Рено” Фернандо Алонсо став переможцем Гран-прі Німеччини. Для іспанця ця перемога стала шостою у чемпіонаті. Головний переслідувач Алонсо фін Кімі Райкконен з “Макларена”, який став переможцем кваліфікації, через технічні проблеми фінішувати не зміг. Після Хоккенхаймрінга перевага Алонсо над Райкконеном досягла 36 очок. А до фінішу чемпіонату світу залишилося сім етапів. Одним із героїв етапу став колумбієць Хуан Пабло Монтойя, який стартував на останньому місці, фінішував на другому.
Старт Гран-прі Німеччини вийшов дуже багатим на події. Міхаель Шумахер з п’ятої позиції пробився на третю. Правда, цього результату він досяг, ледве зрізавши шикану після першого повороту. Але німця в цей час атакував Баттон, який хотів відразу ж відіграти втрачені позиції.
Хуан Пабло Монтойя, який провалив кваліфікацію, стартував у гонці дуже вдало, пробившись із останньої лінії стартового поля на дев’яте місце. Воістину драматичні події наступили на 35 колі, коли Кімі Райккенен, який лідирував зі старту, раптово зупинився на прямій. Так, уже вдруге цього року (перший за іронією долі також відбувся на німецькій трасі – Нюрбургрінг) болід “срібних стріл” відмовився працювати, коли Райкконену до перемоги було подати рукою. Адже до моменту сходу “Макларен” Кімі мав досить солідну перевагу перед “Рено” Алонсо.
Після сходу Райккенена головна боротьба розгорнулася за друге місце, на яке претендували Баттон і Міхаель Шумахер. Проте на заваді став Хуан Пабло Монтойя. Колумбієць пізніше всіх виїхавший на друге дозаправлення із п’ятої позиції перемістився на другу:
– Гарний день для мене, але гірший для Кімі. Я сподіваюся, що цей результат допоміг дещо компенсувати ту помилку, яку зробив на кваліфікації. Це було важко через усю напружену роботу, яку виконав кожен член команди. Стартувати так далеко стало для мене досвідом, який краще більше не повторювати. Стратегія була вгадана дуже точно і дозволила мені атакувати протягом усієї дистанції гонки, особливо, коли в мене була можливість вийти вперед Баттона і Шумахера після їхніх других дозаправлень.
Зовсім інший настрій був у Кімі Райкконена:
– Що я можу сказати! Це завжди жахливо – сходити з дистанції. Проте зійти в той момент, коли ти лідируєш з перевагою над машиною, що йде другою, – це ще гірше. Схоже, що в цьому сезоні мені дуже серйозно не везе. Як і раніше, існує математична можливість того, що можу виграти особистий залік чемпіонату, але це стає дуже важким. Проте, ми як і раніше, ведемо боротьбу за титул у Кубку Конструкторів, так що ми будемо продовжувати боротися.
Гран-прі Німеччини.
1. Алонсо (Іспанія, “Рено”), 2. Монтойя (Колумбія, “Макларен-Мерседес”), 3. Баттон (Великобританія, “БАР-Хонда”), 4. Фізікелла (Італія, “Рено”), 5. Міхаель Шумахер (Німеччина, “Феррарі”), 6. Ральф Шумахер (Німеччина, “Тойота”), 7. Култхард (Великобританія, “Ред Булл-Косворт”), 8. Масса (Бразилія, “Заубер-Петронас”)...
Становище в особистому заліку пілотів: 1. Алонсо – 87 очок, 2. Райкконен – 51, 3. Міхаель Шумахер – 47, 4. Монтойя – 34, 5. Баррікелло – 31, 6. Труллі – 31, 7. Фізікелла – 30, 8. Ральф Шумахер – 26, 9. Хайдфельд – 25, 10. Веббер – 22...
Становище в кубку конструкторів: 1. Рено – 117 очок, 2. Макларен-Мерседес – 95, 3. Феррарі – 78, 4. Тойота – 57, 5. Вільямс-БМВ – 47, 6. Ред Булл-Косворт – 24...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору