Рівне:

Створення та просування сайтів

ПОШТОВІ ГОЛУБИ – це вже неактуально

Суспільство 23-чер, 2005, 12:369 prov 2 038
Пошта є невід’ємним атрибутом будь-якої держави, міста та й, зрештою, і села. Зараз, як ніколи, постала потреба швидкої та якісної передачі інформації, надання маси послуг населенню. Українське державне пiдприємство поштового зв’язку “Укрпошта” (УДППЗ “Укрпошта”) є стабiльною структурою, що забезпечує доступнiсть послуг на усiй територii нашої держави. Про них і розповів кореспонденту “Провінційої газети плюс” директор рівненської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Василь Глущук.
Українське державне пiдприємство поштового зв’язку “Укрпошта” є нацiональним оператором поштового зв’язку України. Дiяльнiсть УДППЗ “Укрпошта” регламентується Законом України “Про поштовий зв’язок. “Укрпошта” функцiонує як самостiйна господарська одиниця з 1994 року.
– Якщо ще шість років тому Рівненська дирекція “Укрпошти” посідала по Україні останні місця, тобто вважалася відстаючою, то зараз ситуація докорінно змінилася, – говорить пан Глущук. – Тепер ми серед найперших і найкращих. Дирекція не має боргів ні перед державою, ні перед генеральною дирекцією чи працівниками. У нас є сформована хороша команда професіоналів, яка здатна вирішувати всі питаня діяльності поштового зв’язку, постійно підвищуючи його якість, що є такими необхідними для користувачів нашими послугами.
За словами директора, сьогодні “Укрпошта” пропонує споживачам понад 60 видiв послуг. Серед них ті, якими наше населення користується десятиліттями – передплата періодичних видань, доставка кореспонденції, пенсії, прийом комунальних платежів. Так, у кожному поштовому відділенні громадяни можуть безпроблемно розрахуватися за електроенергію, газ, воду. На сьогодні частина пенсіонерів – міських жителів – перейшла на обслуговування банками. Але багато з них знову повертається до пошти – тому що це насамперед зручно. У визначений день особисто для них листоноша приносить додому пенсію – і не потрібно нікуди йти, не доводиться стояти у чергах. А людям похилого віку це, погодьтеся, завдання не з найлегших. Окрім давно знайомих нам видів послуг також впроваджуються і нові, які потребують залучення та використання найсучаснiших iнформацiйних технологiй. Це, зокрема, електронний переказ коштів. Відразу ж у день відправки, приблизно через три години, у межах України ваші рідні зможуть отримати кошти, які ви їм переказуєте. Також пошта надає послугу електронного переказу коштів за кордон – в основному у країни близького зарубіжжя. У перспективі – надання фінансових послуг в інші країни світу.
За допомогою пошти сьогодні люди можуть також придбати широкий асортимент товарів народного споживання промислової та продовольчої групи. А особливо користується попитом одна з нових послуг – ліки на замовлення – вона найпопулярніша серед сільського населення, у населених пунктах, де немає аптечних закладів. Будь-хто може замовити ліки, і вже через три-чотири дні матиме їх у себе.
І сьогодні кожен, стверджує Василь Глущук, може скористатися поштовими послугами. Це завжди зручно, швидко і зовсім недорого. Адже в основному тарифи на всі види послуг затверджені державою і є зовсім невисокими.
– Стараємося покращувати умови праці всім категоріям працівників: і операторам, і листоношам, – продовжує пан Глущук. – Намагаємося їх постійно заохочувати. Хоча зарплата у цих людей не надто висока, проте за останні п’ять років вона зросла в чотири рази і завжди виплачується своєчасно. І ми далі планомірно, поступово працюємо у цьому напрямку. При фінансових можливостях виплачуємо також і преміальні.
Жоден керівник, стверджує Василь Глущук, ніколи не поділиться всіма своїми планами на майбутнє, а зараз головним у його роботі, основною метою залишаються поставлені перед собою і трудовим колективом реальні плани, їх виконання, а найголовніше – своєчасне та якісне надання всіх послуги зі зв’язку, щоб кожен користувач був задоволений.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору