Рівне:

Створення та просування сайтів

З цигуном оточуючий світ під контролем

Спорт 23-чер, 2005, 12:399 prov 1 238
Багатьох людей цікавить китайська філософія, китайська медицина, феншуй, тайцзи-цюань, ушу, і серед них безперечно Чжунь Юань цигун – мистецтво енерго-інформаційної взаємодії з оточуючим світом, основа китайської медицини. Бо ці вище перераховані речі є чимось загадковим і незрозумілим для простої людини. Мій співрозмовник, Сергій Куліш, який розвиває мистецтво цигун на Рівненщині, переконаний, що цигун і карате – одна і та ж філософія.
– Сергію, скажіть, будь ласка, в чому власне схожість карате і цигун?
– Взагалі цигун – система – тренування свідомості і тіла з метою розвитку істинної “Ци”, (энергія чи природна сила, яка заповнює Всесвіт), котра допомагає мобілізувати резерви організму для зміцнення здоров’я і продовження віку життя. Цигун – це духовна робота над собою, і це мистецтво може існувати саме по собі. Карате – уже більш фізичний аспект, яке цигун доповнює. Усі давні бойові мистецтва будувалися на мистецтві цигун.
– Як же проводяться заняття?
– За допомогою спеціальних вправ. Цигун побудований на законах китайської філософії. Учитель, який обов’язково має бути майстром, увесь комплекс вправ проводить за допомогою долонь. Головне його завдання – відкрити енергетичні канали людини, які з’єднує чакра. Робота з чакрами поєднує енергію землі із космосом.
– Цікаво, а як саме це здійснюється?
– Пересічному громадянину це здається чимось надреальним і дивним. Але я знаю, що мистецтво Чжунь Юань цигун може творити дива і робити навіть те, в що людський розум вірити відмовляється. Комплекс вправ починається з розминки, другий рівень – енергетичний, та третьому етапі йдуть думки і мислення, що спрямовані на витіснення негативної енергії “Ци”. Завершальний етап – набір енергії з космосу.
– Сергію, чим корисне мистецтво цигун для здоров’я людини?
– Основні учні школи цигун, яка, до речі, єдина на Рівненщині, – це люди після 40 років. Усі вони звернулися, як то кажуть, не від доброго життя, і шукають допомоги нетрадиційної медицини. За допомогою енергії, яка набирається у процесі занять можна лікувати і діагностувати хворобу. Мистецтво цигун здатне лікувати проблеми опорно-рухового апарату, внутрішні органи, нервову систему.
– І всі ці занняття проводить лікар?
– Звичайно. Увесь час занять, а це 2- 2, 5 години, учнів тренує майстер цигун Сергій Кузміч, він же є лікарем.
– І все-таки, чого дозволяє досягти мистецтво цигун?
– Навчання і практика цигун дозволяють повністю зберегти здоров’я і нормалізувати стан нервової системи, сон, артеріальний тиск, вагу і т.д. Сповільнити процес старіння і збільшити тривалість життя, діагностувати і лікувати різноманітні захворювання. А ще немаловажливо розкривати особливі здібності кожної людини. Як відомо, людина використовує лише 5 відсотків від своїх реальних можливостей. А це привід задуматися.
– Хто вам допомагає розвивати напрямок цигун на Рівненщині?
– Особливу подяку хочеться висловити директорові школи №6 Лідії Примак, саме у приміщенні цієї школи проводяться наші заняття. Також велике спасибі начальнику обласного управління з питань фізичної культури і спорту РОДА Анатолію Гіраку.
До речі, до занять цигун не допускаються ті, хто не знає десять заповідей Божих. Адже головне, чого може навчитися людина, займаючись цим китайським мистецтвом, це життєвої мудрості.
Спілкувалася
Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору