Рівне:

Створення та просування сайтів

За що лікувати дітей-інвалідів?

Актуально 17-лис, 2005, 12:309 prov 1 064
Малюків, які потерпають від хвороб нервової системи, на Рівненщині стає все більше. З року в рік їх кількість зростає на 130-150. Саме тому обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з ураженням нервової системи може забезпечити реабілітацію хворих дітей тільки на 10 відсотків.
Однак, як стверджує головний лікар цього закладу Наталія Глибович, можливість надавати юним пацієнтам повноцінну допомогу все-таки є. Адже нещодавно Верховна Рада проголосувала за продовження програми “Діти України”, яка передбачає будівництво на Рівненщині відповідного реабілітаційного центру. Голова обласної ради Роман Василишин на це сказав, що знайти 20 мільйонів на будівництво такого центру нині нереально, мовляв, спустіться на землю, де ви візьмете такі гроші. Однак пані Глибович у цій ситуації не розгубилась і впевнено відповіла: “Візьму. Я знаю, де взяти.”
Після дискусії це питання врешті-решт винесли на розгляд сесії обласної ради. Адже, як зауважив начальник обласного управління охорони здоров»я Михайло Андрушків, площу діючого центру справді необхідно розширювати. Тим часом депутат Світлана Богатирчук-Кривко порадила колегам турбуватися не тільки про дітей з ураженням нервової системи, а й про інших хворих малюків, які також потребують допомоги.
Оксана КОРНІЄНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору