Рівне:

Створення та просування сайтів

Спостерігачі будуть не потрібні після підписання газових договорів?

Політика 18-січ, 2009, 15:259 prov 1 483
Після підписання угод про поставки газу в Україну і його транзит, міжнародні моніторингові комісії та консорціум для придбання технічного газу будуть не потрібні.

Про це заявило джерело в уряді Росії. Джерело зазначило, що після того, як відповідно до домовленостей буде відновлено транзит російського газу в Європу через територію України, «відпаде необхідність у міжнародній місії спостерігачів».

«Не потрібні будуть моніторингові місії й по контролю за технічним станом газотранспортної системи України, також не буде потрібно створення міжнародного консорціуму для викупу технічного газу для України», - сказав представник уряду Росії.

Він пояснив, що після підписання контракту «сторони зможуть самостійно й прозоро контролювати всі ці питання».

Крім того, коментуючи досягнуті домовленості між Росією та Україною, джерело зазначило, що важливим моментом є підписання прямого контракту між «Газпромом» і «Нафто газом».

«Цей факт разом з європейською формулою ціни, по суті, фіксує повну прозорість, передбачуваність і ринковий характер відносин України та Росії в газовій сфері», - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, «українська сторона, таким чином, стала останньої із країн на теренах колишнього СРСР, з якою Росія переходить на повністю ринкові умови ведення справ у газовій сфері».

До цього, сказало джерело, на аналогічних умовах був здійснений перехід у торгівлі газом з Білоруссю.

Представник уряду РФ визнав, що «Білорусь в силу просунутої інтеграції з Росією користується трохи більшими перевагами й відповідно трохи більшими знижками (на газ)», пише Українська правда.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору