Рівне:

Створення та просування сайтів

Путін: Росія готова підтримати Україну

Україна і світ 19-січ, 2009, 21:279 prov 2 086
Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що досягнуті у Москві домовленості з вирішення газової проблеми дозволять розблоковувати низку інших питань у російсько-українському економічному співробітництві і запевнив, що Росія зробить усе, аби підтримати Україну.

"Сьогоднішнє рішення розблоковує низку інших питань у сфері економічної діяльності", - сказав Путін у понеділок у Москві на прес-конференції після підписання угод.

"Зі свого боку ми, звичайно, робитимемо усе задля того, щоб підтримати Україну", - підкреслив прем’єр РФ.

Він зазначив, що в нинішніх складних економічних, фінансових умовах Росії і Україні "є, про що поговорити, маючи на увазі достатньо високий рівень кооперації між нашими економіками".

"Розвиваючи кооперацію, підвищуючи взаємодію, нам легше проходити і через досить складний період турбулентності у світовій економіці і в світових фінансах", - сказав глава російського уряду.

Він підкреслив, що Росія вибудувала відношення з партнерами СНД на ринкових принципах уже давно. "Зі всіма, за винятком України, - зазначив Путін. - Україна була останньою країною, з якою не вдавалося це зробити. І те, що уряд Юлії Тимошенко пішов на таке врегулювання, на ринкових, прозорих принципах - це дійсно дуже важливий крок у розвитку нашої співпраці в енергетиці, яка, безумовно, є найважливішою складовою усіх економічних зв’язків".

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко переконана, що досягнуті у понеділок у Москві газові домовленості дають можливість активізувати двосторонню співпрацю України і Росії в інших сферах.

Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів протягом двох днів вирахує точну вартість газу для України по затвердженій з Росією формулі, проте вважає, що вона складе менше $250 за тис. куб. м.

Між Росією і Україною досягнуті домовленості з питань постачання російського газу до України і його транзиту до Європи заявив Путін.

НАК Нафтогаз України і ВАТ Газпром підписали договір купівлі-продажу газу на 2009-2019 роки. ua.korrespondent.ne
Схожі новини
Коментарі - всього 5

anna 19-січ, 22:19

Я можу зрозуміти все, що відбувається зараз міх Росією і Україною, за винятком одного...Як можуть політики стверджувати, що вони пішли на поступки Україні, бо тільки з нею не укладені європейські ціни на газ...
А чи вони не знають, що саме в Україні повністю відсутній європейський рівень життя? Що зарплати, пенсії в Україні не відповідають європейським розрахункам! Що життя простого українця можна прирівняти, хіба що з життям бездомних безробітніх в інших країнах світу!
Що країна доведена до стану вимирання! Самий терпеливий український народ на грані виживання! Як можна встановлювати європейські ціни для самого бідного народу???
80% населення - це колишній середній клас, тепер -БІДНІ !
20% населення, колишніх бідних -тепер становлять клас Олігархів, політиків . Це самі брехливі і продажні, які і довели країну до теперішнього стану. Господь суддя всім, хто заробив на нас , на наших дітях .
Молю Всевишнього спитати з усіх 20%, за ситуацію, яка склалася в Україні з їхньої волі.
Хай їм, і нашим "добрим друзям" - сторицею воздасться те, що маємо ми, прості українці, і наші діти! Амінь.

ЧИКИ-БУМ 19-січ, 22:25

ВСЁ ЭТО БРЕД СОБАЧИЙ, ЮЛЯ ПРОСТИ УТКА!

dimon 19-січ, 22:32

я считаю,что россия отодрала украину-газ по 360-380 долларов-в 2 раза выше,чем было,для россии это безусловная победа,а ющенко может дальше ставит памятники бандере

Сева 20-січ, 00:30

Нет победы , но нет и поражения - разошлись по своим. Теперь за работу , есть год времени , а там цены на нефть пойдут вверх и на газ соответственно тоже .

Ден 20-січ, 00:32

Я чудово розумію тих людей, які додали свій коментарій достатті-- ХОЧЕТСЯ СКАЗАТИ. Але не треба писати аби-що, не розуміючи тих процесів, які відбуваються в світі і окремо в Україні!
Це проблема нашого народу - ляпати язиком різні нісенітниці, и завжди звинувачувати когось, а спитайте себе чим ви кращі за Тимошенко, Ющенко,и.т.д.
И куди СБУ дивиться -- ви ж "Вороги держави"!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору