Рівне:

Створення та просування сайтів

Кучма закликав шукати любов Росії до України у газових угодах

Україна і світ 17-вер, 2010, 11:529 Lobanovskiy 1 108
Незважаючи на те, що Росія використовує газові домовленості як політичний важіль тиску на Україну, альтернативи тісній співпраці з нею в України немає.

Таку думку висловив екс-президент Леонід Кучма на прес-конференції в суботу в Дніпропетровську. Кучма також зазначив, що укладені Харківські домовленості між Росією й Україною про зниження ціни на газ не є “благодійним жестом” з боку Росії.
“Одне прохання до Росії: опублікуйте газові домовленості зі своїми партнерами Україною, Німеччиною, Польщею та іншими. Говорять, що ціна газу для Німеччини нижча, ніж для України, - ось і вся любов Росії до України”, - наголосив екс-президент.
Разом з тим, колишній глава держави покритикував газові домовленості, укладені з Російською Федерацією екс-прем’єром Юлією Тимошенко.
“Росія знайшла такий інструмент, яким вона дуже боляче користується... Це колосальний політичний важіль тиску на Україну”, - зауважив Кучма.
Нагадаємо, 19 січня ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України” підписали довгострокові розподільні контракти на транзит російського газу до Європи через Україну і постачання газу українським споживачам. Контракти не передбачають посередників між компаніями. Термін дії контрактів - з 2009 до 2019 року включно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору