Рівне:

Створення та просування сайтів

На Заході оцінили залізну витримку Тимошенко

Україна і світ 21-січ, 2009, 17:279 prov 1 902
Єврокомісар з питань енергетики Андріс Пієбалгс під час свого недовгого візиту до Києва заявив, що йому невідомі факти, які вказували б на те, що Україна нелегально конфісковувала російський газ.

Український прем'єр Юлія Тимошенко, яка брала участь у прес-конференції, сиділа поряд із Пієбалгсом, і «жоден мускул на її обличчі не здригнувся і не видав тріумфу, який ця фраза брюссельського політика означає для її країни», - пише німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє
На Заході оцінили залізну витримку Тимошенко


Инопресса.

Як нагадує далі видання, вчора о 10 годині ранку за московським часом були знову відкриті вентилі українських газопроводів, які доставляють газ європейським споживачам. Тим самим, продовжує видання, можна вважати газовий конфлікт між Москвою і Києвом вирішеним.

Саме звинувачення України в тому, що вона «краде» газ, сказано далі в статті, і стало основним аргументом припинення Москвою газових постачань до Європи. Європейці дійшли висновку, що Україна «нічого не крала», коли забирала газ, призначений для постачань до Європи, - вона, навпаки, «діяла згідно із існуючими принципами».

На прес-конференції Пієбалгс також привітав нову угоду про постачання і транзит газу, яка була підписана в понеділок у присутності українського і російського прем'єрів. Єврокомісар з питань енергетики також позитивно охарактеризував те, що надалі Росія і Україна контактуватимуть в газовому питанні безпосередньо, без участі «сумнівних посередників».

«Той факт, що ціна на газ для внутрішнього ринку України розраховуватиметься з урахуванням цінової формули, що діє для Європи, змушує сподіватися, що газові відносини між Росією і Україною в майбутньому не матимуть політичного характеру», - наголосив Пієбалгс. Як відзначає насамкінець видання, Тимошенко, зі свого боку, пообіцяла Євросоюзу, що подібна криза більше ніколи не повториться.

http://www.4post.com.ua/criminal/122591.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору