Рівне:

Створення та просування сайтів

Тимошенко заявила, що мала право уповноважувати Дубину на проведення переговорів

Україна і світ 21-січ, 2009, 20:289 prov 1 103
Тимошенко заявила, що мала право уповноважувати Дубину на проведення переговорів

що особисто підписала директиви голові правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України Олегу Дубині на ведення газових переговорів із Газпромом.

"По-перше, це повноваження прем'єр-міністра - підписувати директиви. За директиви не голосують на засіданні уряду і тому жодні печатки там не ставлять. Документ вчасно надано панові Дубині для ведення переговорів та підписання контрактів", - заявила Тимошенко.

Також вона заявила, що переговори із Газпромом 31 грудня були зірвані у зв'язку із тиском, що чинився на голову Нафтогазу.

"Керівник Нафтогаз України, який вів переговори, постійно по суті справи відчував на собі вплив, що й посприяло його від'їзду із Москви, не завершивши переговорного процесу. Я не давала таких вказівок, і вважаю, що до Нового року могли бути завершені переговори, і жодної газової кризи не повинно було бути", - наголосила Тимошенко.

"Але, на жаль, політичне керівництво, в тому числі керівництво країни, зберігали RosUkrEnergo за будь-яку ціну, тому що це була просто спільна політична корупційна годівниця, тож її саме так і використовували", - додала прем'єр.

Як повідомлялося, вранці уповноважений Президента України із міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що керівництво Нафтогазу України в останній момент отримало нові директиви на переговори із Газпромом, що відрізнялися від підписаних раніше Віктором Ющенком.

http://ua.korrespondent.net/business/717274
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору