Рівне:

Створення та просування сайтів

Недооцінили суперника і програли

Спорт 22-січ, 2009, 15:229 prov 907
Важким виявився домашній поєдинок у п’ятнадцятому турі чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги для БК-93 “Пульсар”. Приймаючи вдома минулорічного бронзового призера змагань, южненський “Хімік”, наша команда поступилася — 61:64 (14:14, 17:21, 15:16, 15:13). Не змогли господарі довести свою перевагу над ослабленим суперником. Напередодні гри гості розпрощалися із п’ятьма гравцями основного складу.
Попри це южненські молоді гравці довели свою спроможність замінити відрахованих. Проте головну роль у перемозі зіграли три баскетболісти: Уайекін Келлі, Олумуіва Фамутімі та Андрій Агафонов. На трьох вони закинули рівно 50 пунктів, що складає майже вісімдесят відсотків всіх здобутих очок. На жаль, у рівнян не знайшлося гравців, які могли б повести за собою партнерів.
Упродовж всієї гри на майданчику точилася безкомпромісна боротьба. У першій чверті жодній з команд не вдалося відірватися у рахунку. У другій десятихвилинці характер гри не змінився, але більш вдалими були баскетболісти “Хіміка”. Саме вони на велику перерву пішли, ведучи у рахунку 35:31.
У другій половині гості змогли збільшити свою перевагу до десяти пунктів (42:32). Проте вона протривала недовго — підопічні Михайла Переверзія знову скоротили відставання. Доля матчу визначилася у заключній чверті. В останні її секунди. За 36 секунд Анатолій Дубнюк зробив рахунок нічийним — 61:61. Лише вісімнадцяти секунд вистачило Фамутімі, аби вивести “Хімік” вперед — 63:61. БК-93 “Пульсар” відповів втратою та фолами. За півтори секунди Олександр Кольченко влучив один із двох штрафних кидків. Аби врятувати поєдинок, рівнянам лишалося часу на один кидок. На жаль, він виявився невдалим. Фінальна сирена зафіксувала мінімальну перевагу южненців — 64:61. Дублери нашої команди поступилися більш відчутно — 62:83 (17:20, 14:16, 16:26, 15:21). Найрезультативнішим у складі господарів був Вадим Коваль, який набрав 19 очок і зробив 12 підбирань.
У складі БК-93 “Пульсар” відзначилися: Павло Улянко — 15 очок, Дмитро Брянцев — 12, Віктор Герасимчук — 8, Дмитро Дятловський, Анатолій Дубнюк, Ілля Шемосюк — по 6, Роман Гуменюк — 5, Андрій Артимович — 3. У “Хіміка” левову частину очок набрали Олумуіва Фамутімі (19 пуктів), Уайкін Келлі (18 та 11 підбирань) та Андрій Агафонов (13 та 12 підбирань).
Андрій Агафонов, гравець “Хіміка”:
— Ми виграли складний поєдинок. Вдалося нам це зробити за рахунок самовіддачі та великого бажання.
Олівер Поповіч, головний тренер “Хіміка”:
— Я вважаю, що ми виграли у дуже складному поєдинку. Ми добре відіграли в захисті й самовіддано попрацювали всі, хто виходив на майданчик. Я задоволений грою всіх без виключення баскетболістів. У мене дуже гарне враження від суперника. Якби виграла ваша команда, то це теж було б закономірно. Чудове враження залишилося від вболівальників. Мені подобається, коли в залі повно глядачів. Я вперше в Рівному, і мені сподобалося.
Дмитро Брянцев, гравець БК-93 “Пульсар”:
— Ми знали, що “Хімік” залишило п’ять основних гравців. Попри це, у нас не було недооцінки суперника — ми розуміли, що молоді гравці намагатимуться довести свою придатність грати. Не все виходило у матчі. У другій половині краще діяли в захисті, щось почало вдаватися. Але для перемоги цього виявилося замало.
Михайло Переверзій, наставник БК-93 “Пульсар”:
— Ми попереджали гравців команди, щоб вони не розслаблялися — молоді гравці будуть доводити, що вони мають право грати. На жаль, сталося так, що хлопці недоналаштувалися на поєдинок. Тому й вийшла така гра. Був у нас шанс перемогти, але не змогли реалізувати завдання. Десь, мабуть, не пощастило. Життя продовжується. Будемо грати. Дякую нашим вболівальникам за активну підтримку команди.
Результати решти ігор: МБК ”Миколаїв” — ”Азовмаш” — 66:86 (дублери — 68:75), ”Сумихімпром” — БК ”Київ” — 60:61 (62:96), БК ”Полтава” — БК ”Донецьк” — 87:90 (87:96).
У турнірній таблиці продовжує лідирувати БК “Київ” — 28 очко. На одне менше в “Азовмаша”. БК-93 “Пульсар” ділить 6-7 місця із “Сумихімпромом” — по 19 пунктів.
Наступні матчі наша команда проведе на виїзді. У середу, 21 січня, рівняни зустрічалися в Маріуполі із “Азовмашем”, а 23 січня, у п’ятницю, проведуть матч в Донецьку проти місцевого баскетбольного клубу. В Рівному підопічні Михайла Переверзія гратимуть 28 січня. У середу БК-93 “Пульсар” проведе повторну гру розіграшу Кубка України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору