Рівне:

Створення та просування сайтів

РІВНЯНИ У ФІНАЛІ

Спорт 21-лип, 2005, 12:099 prov 1 219
У неділю на рівненському стадіоні технічних видів спорту відбулося справжнє свято спідвею – півфінал Кубка європейських чемпіонів серед клубних команд.
Через відмову в участі у фіналі чехів четвірка колективів із Латвії “Спідвей-Центр”, Угорщини “Сімон і Вольф”, Німеччини “Макленбургринг” та України “Україна-Рівне” виборювала два місця у заключну частину змагань. Як і очікувалося, головна боротьба точилася між латишами та господарями. За рівнян виступали Ігор Марко, Володимир Колодій, Ласло Шатмарі, Андрій Карпов та Богуміл Брхел. Через об’єктивні причини не зміг допомогти господарям Білл Хемілл, який виступав у англійській лізі.
Першу серію заїздів спідвеїсти “України-Рівне” провели невдало набравши лише чотири очки, з яких три на рахунку Богуміла Брхела. Проте в наступних стартах господарі зуміли надолужити втрачене і повели боротьбу за перше місце із гонщиками “Спідвей-Центра”, підсиленими російськими гонщиками. До останнього заїзду розподіл перших двох місць був незрозумілий. Перед 20 стартом у латишів і в українців було по 34 очки. В заключному заїзді найсильніших спортсменів недільної гонки Семен Власов переміг Богуміла Брхела і встановив остаточний рахунок – 37 очок у “Спідвей-Центра” і 36 в “України-Рівне”. Саме ці команди й отримали право позмагатися у фіналі Кубка європейських чемпіонів, який відбудеться у вересні в Тольятті. Крім латишів та українців боротьбу поведуть поляки та росіяни. На третє місце вийшли гонщики з Угорщини – 26 очків, четверте у німецьких спортсменів – 21.
Змагання запам’ятаються безкомпромісною боротьбою на гаревій доріжці, яка деколи завершувалася падіннями. Жахливим було падіння трьох гонщиків у дев’ятому заїзді, коли несподівано впав Томаш Ремпала, який ішов першим. На нього наїхав Ігор Марко, який не зумів об’їхати лідера заїзду, за ними послідував на гареву доріжку Андрій Корольов. До Томаша виїхала швидка. На щастя, все завершилося добре. Представники угорського клубу продали протест, на свого земляка, який виступав за “Україну-Рівне”, а також на росіян, які їздили за латишів. Лист буде розглядатися на європейський федерації мотоциклетного спорту. У будь-якому випадку виносу вердикту наша команда їздитиме у фіналі: якщо результат рівненської гонки залишиться в силі, ми другі, а якщо знімуться очки за позовом угорців, ми будемо перші, а позивачі – другі.
Після 18 заїзду потішив глядачів, які вщент заповнили мототрек, а це 15 тисяч, німецький гонщик. Матіас Шульц переміг у заїзді і на радощах вирішив похизуватися їздою на одному колесі, стоячи на одній нозі. Це йому майже вдалося, але на завершальній стадії він упав. До нього побіг механік і дав потиличник за таку витівку. Далі обоє, весело переговорюючи, пішли у закритий парк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору