Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 28-лип, 2005, 14:179 prov 1 121
У Японії стався землетрус
У столиці Японії Токіо 23 липня стався сильний землетрус магнітудою 6 балів за шкалою Ріхтера. Японська влада попереджає, що протягом ще кількох днів існуватиме небезпека повторних поштовхів, але меншої сили.
Нинішній землетрус став найсильнішим у японській столиці за останні 13 років. Його осередок залягав на 70-кілометровій глибині в сусідній префектурі Тіба.
Від удару захиталися будинки. Досі відомо про 18 потерпілих. Більшість травм – несерйозні, завдані здебільшого предметами, що падали, або через падіння самих потерпілих.
Аварійні служби повідомляють про десятки випадків, коли люди опинилися заблокованими в зупинених ліфтах. Зареєстровано кілька локальних пожеж. Протягом тривалого часу було порушено роботу мобільного телефонного зв’язку. У кількох будинках автоматично припинилося постачання газу.

Єврокомісія ставить Україні жорсткі вимоги
Однією з умов вступу України до Світової організації торгівлі Європейська комісія ставить вимогу зниження експортного мита на брухт чорних металів протягом 5 років з 30 до 5 євро за тонну.
Заступник міністра промислової політики Віктор Баранчук заявив, що раніше передбачалося плавне і поетапне зниження експортного мита з 30 до 18 євро за тонну.
За словами заступника міністра, з урахуванням графіка проведення переговорного процесу про вступ України до СОТ це може стати одним з “провальних питань”.
Серед жорстких вимог Єврокомісії, що можуть створити певні проблеми на переговорах про вступ України до СОТ, Віктор Баранчук також назвав вимогу про повне зняття заборони на ввезення в Україну автомобілів, які перебували у користуванні.
Верховна Рада на початку липня прийняла закон, відповідно до якого в Україну заборонено ввіз вантажних автомобілів і автобусів старіших 8 років.

У центрі Варшави зіштовхнулися поїзди
Через зіткнення двох поїздів у самому центрі польської столиці отримали поранення 38 осіб, зокрема дев’яторо з них – діти.
Інцидент стався вранці 25 липня, коли на перегоні між вокзалами пасажирський потяг “Інтерсіті”, який прямував із Закопане в Гдиню, зіштовхнувся з “електричкою”, яка їхала зі Скерневиць до Пулави.
Через інцидент один зі шляхів на цій ділянці заблокували. Причини цієї події з’ясовуються.
Стан поранених не викликає в медиків побоювань. Як повідомляється, поїзди зіштовхнулися на відносно невеликій швидкості.

У Росії виявлили випадки пташиного грипу
Російська Федеральна служба ветеринарного та фітосанітарного нагляду підтверджує, що в низці регіонів Новосибірської області виявлено пташиний грип підгрупи H5.
– Дослідження, які провів Всеросійський центр контролю за здоров’ям тварин, показали, що в приватних господарствах трьох районів Новосибірської області – Доволенському, Купинському і Чистоозерному – серед поголів’я птиці циркулює вірус грипу типу “А” (пташиний грип – ІФ), – заявив керівник служби Сергій Данкверт.
На початку 2005 року Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що людству загрожує реальна небезпека виникнення епідемії, спричиненої вірусом пташиного грипу, який практично не піддається лікуванню.
Це захворювання також було виявлене у ссавців, зокрема собак та кішок, хоча раніше вважали, ніби вони не піддаються цьому вірусу.
Торік епідемії пташиного грипу вразили домашню птицю у десятку країн Азії. За останніми даними, це захворювання забрало життя 57 осіб. Зовсім недавно перші смерті від пташиного грипу зафіксовано в Індонезії.

У Полтаві з газових конфорок потекла вода
У п’ятницю, 22 липня, у Полтаві в п’ятиповерховому будинку на вулиці Гетьмана з конфорок газових плит замість газу потекла вода.
Фахівці аварійної служби ВАТ “Полтавагаз” перекрили подачу газу в будинок, а надалі розбиратися у ситуації змушені були фахівці домоуправління.
Як повідомив начальник домоуправління Сергій Безручко, на думку комунальників, вода в газові труби могла потрапити через самовільний ремонт газового устаткування мешканцями будинку. Ймовірно, хтось переплутав водопровідну і “газову” труби, і вода під тиском пішла в газопровідну систему.
Все-таки причина дивного явища не була встановлена. Стоквартирний будинок залишився без газу. Мешканці побоюються вибуху.
Фахівці “Полтавагазу” пообіцяли протягом найближчих днів установити причину і винних, а також сказати, коли буде поновлено подачу газу в будинок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору