Рівне:

Створення та просування сайтів

Напасти ззаду і несподівано – головне правило грабіжника й ґвалтівника

Кримінал 28-лип, 2005, 14:309 prov 1 184
Моя подруга Наталя К. живе у будинку 76-а (гуртожиток №1 РДГУ), що на вулиці Чорновола. Дев’ятиповерхівка фасадом виходить на лісопаркову зону та Басівкутське озеро. Вузенький провулок від вулиці Чорновола до гуртожитку нагадує тренувальну смугу перешкод. Увечері йдеш у цьому тінистому лабіринті, немов у глухому тунелі. Адже єдиний ліхтар світиться дуже рідко.
Наталя неодноразово чула, що вже не раз когось у цьому місці пограбували, а то й побили. А от нещодавно лихо спіткало і її. Повернувши у провулок, скоріше відчула інтуїтивно, аніж почула, що хтось її наздоганяє. Жінка розвернулася і побачила, що до неї біжить чоловік. Незнайомець перегородив їй дорогу, згріб рукою ланцюжок та амулет на її шиї й прошипів: “Будеш пищати, порну ножем!” У цю мить у його руці блиснуло лезо ножа. Як на зло, ліхтар не горів, а навколо – жодного подорожнього. Наталя несамовито заверещала – і крик був її спасінням. Нападник кинув жінку й щодуху помчав дорогою до Басівкутського озера.
Про те, як поводити себе у подібній ситуації, розповів заступник начальника Рівненського МВ УМВС підполковник міліції Юрій Михальчук:
– Грабіжники різні й діють по-різному. Тому раджу потерпілим діяти в залежності від конкретної ситуації. І одна справа, якщо злочинець зірвав у вас із шиї ланцюжок і кинувся тікати, й зовсім інша, якщо у темному закутку вас перестрів здоровань з відповідними намірами. Якщо ви не впевнені у власних силах, ніколи не протидійте злочинцеві самотужки. Адже тільки розлютите його, і невідомо, чим взагалі може закінчитися такий двобій, тим паче, якщо нападник озброєний. Краще намагайтеся добре його роздивитися й запам’ятати прикмети. І одразу ж при першій можливості треба повідомити в міліцію.
Також хочу застерегти: не створюйте злочинцям сприятливих умов. Якщо вже довелося йти в темну пору, то принаймні уникайте безлюдних і неосвітлених місць. Тим більше, не варто демонструвати мобільні телефони, барсетки, прикраси. Якщо ви відчули, що за вами стежать, постарайтеся негайно вийти на освітлене людне місце, скористайтеся мобільним телефоном, до речі – дзвінки до нас із мобільних телефонів безкоштовні, повідомте міліцію про місце свого перебування та опишіть злочинця. До вас негайно під’їде патруль і допоможе.
В управлінні МВС України в Рівненській області регулярно працює прямий цілодобовий зв’язок з населенням – “телефон довіри” – 29-20-30

Безкоштовний мобільний зв’язок:
Київстар – 8036202
Київстар (корпорація ХАЕС) – 102
UMC, Джинс – 022
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору