Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 04-сер, 2005, 10:079 prov 881
ЄС збільшив квоти на українську металопродукцію
У п’ятницю, 29 липня, Україна і Європейський союз у Брюсселі підписали угоду про торгівлю металопродукцією на 2005-2006 роки.
Цей документ передбачає збільшення квоти на постачання українського плоского і сортового прокату у 2005 році на 34,2% порівняно з чинним дозволом до 980 тис. тонн, у 2006 році – до 1,004 млн. тонн.
У представництві України при ЄС зазначили, що при зменшенні Україною нинішньої ставки експортного мита на брухт чорних металів у 30 євро за тонну квота для української металопродукції на ринку ЄС буде пропорційно збільшуватися. Після скасування цього мита квота зросте на 43%.
Сторони домовилися лібералізувати торгівлю сталеливарними виробами після вступу України до Світової організації торгівлі.
Новий король Саудівської Аравії вступив на престол
1 серпня новий монарх Саудівської Аравії Абдалла видав перший королівський декрет. Абдалла заявив, що члени кабінету міністрів країни збережуть свої посади після смерті короля Фахда.
Відповідно до декрету нового монарха, зміниться лише позиція принца-наступника Султана, який обіймає зараз посаду міністра оборони. Його призначено першим віце-прем’єр-міністром. Цю посаду обіймав Абдалла, коли сам був принцем-наступником.
Попередній король Саудівської Аравії Фахд Бен Абделязіз помер 1 серпня у лікарні, куди він був госпіталізований 27 травня цього року з легеневою інфекцією.
У зв’язку з його кончиною ціни на сирову нафту з невеликим вмістом сірки на американських ринках піднялися на 35 центів. Нафта продавалася по 61,14 долара за барель.

Автомобіліст подав до суду на Ющенка
Юрист Володимир Колесниченко подав до суду скаргу на рішення Віктора Ющенка про ліквідацію Державної автомобільної інспекції.
Колесниченко просить суд скасувати указ Президента про ліквідацію ДАІ, оскільки вважає, що таке рішення глави держави суперечить законодавству.
– Цей указ, на мою думку, має безпосередній вплив на стан дорожнього руху, учасником якого я є, і має відношення до виконання Президентом передвиборчих заяв щодо дотримання законності, – зазначається в скарзі Колесниченка.

Біля узбережжя Чорногорії зіштовхнулися судна
У Которській затоці, біля узбережжя Чорногорії, зіштовхнулися два прогулянкових судна. Внаслідок інциденту щонайменше одна людина загинула, 50 поранено.
Інцидент стався в ніч із суботи на неділю. Приблизно за 200 метрів від берега на прогулянковому судні “Морська колісниця” відбувалася молодіжна вечірка.
Гостей доправляв із берега корабель “Одисей”. Під час одного з “човникових” рейсів “Одисей” у темряві вдарився в носову частину “Морської колісниці”, на борту якої було, за різними даними, від 500 до 700 осіб.
Від удару близько 50 осіб отримали поранення різної тяжкості. Від травми голови помер 23-літній житель Бєлграда.
Обидва судна тієї самої ночі були відбуксовані до берега. У районі інциденту працюють водолази.

Весілля Євгенії Тимошенко відбудеться в замку
Весілля дочки прем’єр-міністра України Євгенії Тимошенко і рок-музиканта Шона Карра відбудеться 2 жовтня в стародавньому замку Ріплі в графстві Йоркшир.
Рідне село рок-музиканта Торнер розташоване у восьми милях від Лідса. Тут у батька Шона була майстерня з обробки деревини і виготовлення меблів. Карр отримав її в спадщину, а десять років тому розпочав свій бізнес. Він відкрив майстерню з ремонту взуття і виготовлення ключів.
На цей момент у нього є шість таких майстерень. В одній із них, розташованій на центральному ринку Лідса, Шон власноручно ремонтував взуття.

Затримали матір-убивцю
У Німеччині правоохоронці затримали жінку, яка підозрюється у вбивстві 9 новонароджених.
Прокуратура вже видала ордер на арешт 39-річної жінки з Франкфурта-на-Одері, яка підозрюється у вбивстві своїх дітей.
Дев’ять трупів новонароджених дітей були знайдені в містечку Брісков-Фінкенхєєрд (земля Бранденбург).
За повідомленням прокуратури Франкфурта-на-Одері, ймовірно, немовлята були убиті матір’ю відразу після народження. Всі вони народилися в період з 1988 по 2004 рік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору