Рівне:

Створення та просування сайтів

ФІЗКУЛЬТУРОЮ ПО ОСТЕОХОНДРОЗУ

Новини регіону 04-сер, 2005, 10:249 prov 974
У липні минув рік, як у Радивилові почало функціонувати реорганізоване відділення соціально-медичної реабілітації інвалідів та осіб похилого віку. Про його роботу нашому кореспонденту розповіла медсестра Руслана Семенюк.
– Відділення надає цілу низку послуг. Зал лікувальної фізкультури розрахований як на власне інвалідів та осіб похилого віку (для них послуги безкоштовні), так і на решту населення. Ціни на тренажери цілком доступні – 1 гривня за годину. Тренажерний зал добре укомплектований. Є бігова доріжка, що має електронний режим, тренажер для комплексних вправ для всіх груп м’язів, “ручна гребля”. У нас тричі на тиждень із задоволенням вечорами займається група дорослих працюючих “Наше здоров’я”. Заняття тривають ще з осені. Хтось із дівчат таким чином виправив вади фігури, хтось поліпшив здоров’я.
Є також профілакторій “Серпанок”. Тут перебувають особи самотні, малозабезпечені (їх кандидатури розглядає комісія), які в першу чергу потребують допомоги. Перераховуються кошти з аптек на найнеобхідніші ліки. Адже у людей у такому віці, як правило, уже проблеми з тиском, серцево-судинною, кістковою системою, вони болісно реагують на зміну погоди.
Повноцінно функціонує фізкабінет, обладнаний сучасною апаратурою. Усі фізпроцедури безкоштовні. Що ж до масажу, то інваліди можуть отримати цю послугу двічі на рік безкоштовно. Якщо людина захоче частіше скористатись цією послугою, то їй надається 50% знижка. Тобто десятиденний курс коштуватиме 15 гривень, у той час, коли для працездатного населення – 30.
У середньому в день у нас буває до 60 відвідувачів. Часто заходять, наприклад, просто виміряти тиск, особливо ті, хто мешкає поруч. Хоча, коли людина приходить вперше, їй доводиться долати певний моральний бар’єр, але потім вона зовсім по-іншому дивиться на такі речі: “Чому я не зробив цього раніше?” А загалом, лікарі рекомендують людям середньої вікової категорії раз у три місяці проводити профілактику певних хвороб.
Звісно, матеріал був би неповний без розповідей тих, хто постійно користується послугами відділення.
Енергійний пенсіонер П.Гаврилюк (на фото), який якраз розминався на тренажері, із задоволенням відзначив:
– Займаюсь тут уже два тижні на тренажерах, харчуюсь у профілакторії. Можу сказати, що персонал прекрасний, хороші обіди, добрий масаж. Прийшов сюди, щоб поліпшити здоров’я і уже відчуваю зміни, перестали турбувати головокружіння. Тут справді стаєш здоровішим.
– Взагалі, якщо в комплексі займатись і пройти лікувальну фізкультуру, інші процедури, масаж – результат очевидний. Хоча, звісно, ми не є панацеєю від усіх хвороб, але стан здоров’я покращити можна, – підсумувала пані Руслана.
Наталя АНДРЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору