Рівне:

Створення та просування сайтів

В Ющенка пророкують банкрутство "Нафтогазу"

Україна 29-січ, 2009, 15:549 prov 1 171
В Ющенка пророкують банкрутство "Нафтогазу"


Після сьогоднішнього рішення Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) щодо цін на газ НАК "Нафтогаз України" загрожує банкрутство, вважають у Секретаріаті Президента. Про це заявив в інтерв'ю журналістам перший заступник керівника Секретаріату Президента Олександр Шлапак.


"Нагадаю вам, що вчора уряд самоусунувся від такої своєї функції, як встановлення граничних цін на газ. Він переклав цю функцію на НКРЕ… З того, що мені відомо зараз, ціни на газ для населення не переглядалися, ціни на газ для теплокомуненерго не переглядалися, ціни на газ для промисловості встановлено на рівні, про який просив НАК "Нафтогаз України", проте зроблено істотну знижку для хімічної і металургійної промисловості, беручи до уваги меморандум, який уряд підписав з металургами і хіміками", - сказав О.Шлапак, якого цитує кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.


На думку першого заступника керівника СП, покликання на меморандум свідчить про те, що НКРЕ на сьогодні не є незалежним органом, а виконує команди уряду, у той час як згідно із законом комісія має встановлювати економічно обґрунтовані ціни. "Результат: у теплокомуненерго, за моїми підрахунками, орієнтовні втрати НАК "Нафтогаз України" складуть більше як 12 млрд.грн. тільки у 2009 році, у промисловості за рахунок цієї знижки, оскільки з 28 млрд. кубометрів газу, які споживає промисловість, 18 млрд. споживає хімія і металургія, збитки НАК "Нафтогаз України" складуть близько 2,5 млрд.грн. "Нафтогаз України" сьогодні змушений свій фінансовий план складати з відповідними збитками. Таким чином, якщо не буде прийнято ніяких інших заходів, а такими заходами можуть бути тільки зміни до бюджету, де НАКу буде компенсовано ці гроші, НАК йде прямим шляхом до банкрутства", - спрогнозував О.Шлапак.


Нагадаємо, НКРЕ збільшила вартість газу для бюджетних організацій майже удвічі - до 2020,25 грн. за тис. куб.м. Також комісія затвердила граничну ціну на природний газ для промислових споживачів на 2009 рік на рівні 2020,25 грн. за тис. куб.м. У свою чергу, переглядати роздрібні ціни на природний газ для населення, а також для підприємств теплокоммунэнерго НКРЕ не збирається.

http://news.liga.net/ukr/news/NU090760.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору