Рівне:

Створення та просування сайтів

Генпрокуратура підбила підсумки-2008. Про Ющенка, Тимошенко, суддю Зварича, газі і Черновецького

--- 29-січ, 2009, 16:589 prov 1 011
Генпрокуратура підбила підсумки-2008. Про Ющенка, Тимошенко, суддю Зварича, газі і Черновецького


У четвер вранці Генеральна прокуратура України провела розширене засідання колегії за підсумками роботи у 2008 році. Генпрокурор Олександр Медведько торкнувся багатьох питань, зокрема, на засіданні йшлося і про дії Президента Віктора Ющенка, а також про його сім'ю, і про справи колишнього судді Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, і про причетність Прем'єра Юлії Тимошенко до газових операцій, тощо.
За словами О.Медведька, Генпрокуратура не бачить складу злочину у діях В.Ющенка. Про це Генпрокурор повідомив, коментуючи наміри політиків оголосити імпічмент Президентові. "Ми не бачили і не бачимо в діях Президента складу злочину", - сказав він.
Стосовно сім'ї Президента, Генпрокуратура не встановила фактів її причетності до газових операцій. "Це не вперше звучать такі висновки..., таких фактів немає", - сказав О.Медведько.
Генпрокуратура продовжує вивчати причетність Ю. Тімошенко до газових операцій. А. Медведько відмітив, що така перевірка проходить зараз, а також висловив надію, що її завершать у першій декаді лютого.
Ще одним пунктом на засіданні Генпрокуратури стала інформація у справі колишнього судді І.Зварича. Де він перебуває зараз, досі залишається загадкою. "Відомостей про його місцеперебування немає", - відзначив О.Медведько і наголосив, що І.Зварича оголошено в розшук.
Дісталося і мерові Києва Леоніду Черновецькому. Генпрокуратура збирається вивчити законність введення мером платного в'їзду у Київ, а також інші рішення Київської міськдержадміністрації.
Крім того, О.Медведько наголосив, що він проти того, щоб Генпрокуратура займалася розслідуванням корупційних справ. "Я як Генеральний прокурор противник того, щоб прокуратура займалася боротьбою з корупцією - це суто наглядовий орган. Боротися з корупцією, тим більше кримінальною, повинні органи, що мають право проводити оперативно-розшукові заходи", - сказав він.

http://news.liga.net/ukr/photonews/NUF09047.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору