Рівне:

Створення та просування сайтів

Вовків боятися — в ліс не ходити

Спорт 05-лют, 2009, 12:489 prov 1 124
Такого від гравців БК-93 „Пульсар” не чекав ніхто — ні вболівальники, ні суперники. Приймаючи вдома лідера чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги БК ”Київ”, рівняни дали бій більш іменитим суперникам. Підопічні Михайла Переверзія піднесли приємний сюрприз своїм шанувальникам та головний біль для „вовків”. Гостям, аби перемогти, довелося докласти максимум зусиль. Схилили шальки терезів столичні спортсмени змогли лише в овертаймі — 92:84 (19:17, 26:18, 16:23, 18:21, 13:4).
Господарі досить впевнено розпочали поєдинок. Активність в нападі були поєднані з чіткими діями в захисті. Один лише факт — перший фол БК-93 „Пульсар” отримав менш ніж за дві хвилини до завершення першої чверті. Впродовж всієї десятихвилинки команди йшли рівно. Перевагу у два очки кияни здобули на останніх секундах. Лише наприкінці першої половини підопічні Михайла Переверзія трішки втратили концентрацію і дозволили гостям відірватися на десять пунктів. На велику перерву команди пішли за десятиочкової переваги столичного клубу — 45:35. Здавалося, „вовки” зможуть втримати різницю й легко вивести з Рівного два пункти. Проте з цим не згодні були рівняни.
Упродовж стартових двох з половиною хвилин третьої десятихвилинки підопічні Михайла Переверзія відновили рівновагу — 45:45. До чотирьох очок Романа Гуменюка додалися дальні кидки Віктора Герасимчука та Дмитра Дятловського. Вщент заповнений зал активно підтримав спурт (10:0) господарів. Гості намагалися поновити свою перевагу, проте рівняни не відпускали суперника далеко. Апофеозом поєдинку стали останні хвилини зустрічі. За 55 секунд до завершення четвертої чверті Віктор Герасимчук реалізував два штрафні кидки, і рахунок став 76:77 на користь гостей. Через п»ятнадцять секунд Артур Дроздов довів перевагу своєї команди до трьох очок — 76:79. За 27 секунд до завершення четвертої чверті Дмитро Дятловський триочковим кидком відновив рівновагу — 79:79. Кияни до останнього розігрували м»яч і проводили атаку на заключних секундах — не влучно. Кидок Іллі Шемосюка із центра майданчика злився із фінальним свистком. Нічия. Переможця мав визначити овертайм.
На жаль, на заключній п»ятихвилинці БК „Київ” зумів зібратися і з важким скрипом вирвати перемогу — 92:84.
Саша Обрадовіч, головний тренер БК „Київ”:
— Хочу привітати суперника за максимальну самовіддачу. Було нелегко грати зі стовідсотковою енергією — на нашу гру наклала відбиток важка дорога з Німеччини. Через страйк авіадиспетчерів ми добиралися майже добу. Наслідком цього стали 16 втрат, що не допустимо робити гравцям такого рівня у грі з таким суперником, як „Пульсар”. Зазвичай я не коментую дії арбітрів, але сьогодні вони по різному трактували правила гри — господарі пробили в два рази більше штрафних кидків.
Взагалі я і не очікував, що здобудемо легку перемогу.
Михайло Переверзій, головний тренер БК-93 „Пульсар”:
— Звичайно, яке може бути задоволення від результату, якщо команда поступилася. Але ми сьогодні продемонстрували хороший баскетбол і чинили гідний спротив лідеру чемпіонату. Добре налаштувалися на поєдинок і дали бій. На жаль, не впоралися із Станоєвічем. Інша біда — штрафні кидки. Не забили п»ятнадцять штрафних — це жах. Програли підбір, не дала свого результату наша дальня артилерія. Якби виграли – було б більше задоволення. За останні роки ми мали реальний шанс перемогти киян. Усі дуже старалися.
У складі БК-93 „Пульсар” відзначилися: Роман Гуменюк та Дмитро Дятловський — по 17 очок, Віктор Герасимчук — 15, Павло Улянко — 14, Ілля Шемосюк — 9, Дмитро Брянцев — 7, Анатолій Дубнюк — 5, а у БК „Київ” найрезультативнішим був — Йово Станоєвіч — 28. Дубль БК-93 „Пульсар” не зумів знайти протидію столичним гравцям — 52:109.
Результати решти ігор: „Азовмаш” — БК „Полтава” — 95:81 (дубль — 81:65), „Сумихімпром” — „Хімік” — 67:87 (78:85), „Миколаїв” — „Донецьк” — 82:77 (66:69).
Наступний матч БК-93 „Пульсар” проведе вдома у суботу проти команди „Сумихімпром”. Початок поєдинку о 17 годині.

Напередодні календарного матчу чемпіонату України БК-93 ”Пульсар” провів повторний поєдинок Кубка України. Як і в першому матчі у Сумах, підопічні Михайла Переверзія впевнено перемогли — 85:69 (29:20, 14:24, 14:13, 28:12), і здобули право грати у фіналі чотирьох. Найрезультативнішим у поєдинку були у складі господарів: Павло Улянко — 19 очок, Андрій Артимович — 15, Роман Гуменюк — 14 та 11 підборів, Дмитро Брянцев — 13, а у сумчан — Абдуллахі Кусо та Корі Санті — по 15 пунктів. Фінал чотирьох відбудеться у Києві 13-15 лютого в спорткомплексі „Меридіан”. Суперником БК-93 „Пульсар” буде чинний чемпіон — маріупольський „Азовмаш”. В іншій парі зустрінуться БК „Київ” та БК „Хімік”. Переможці розіграють почесний приз.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору