Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗІНЧЕНКО: ЗВІЛЬНЕННЯ ПОРОШЕНКА – КЛЮЧОВА УМОВА

Україна і світ 08-вер, 2005, 10:319 prov 961
Олександр Зінченко провів прес-конференцію, на якій повідомив про причини, які змусили його піти з посади держсекретаря України. Він заявив, що “під загрозою – досягнення помаранчевої революції”, і зажадав від Президента Віктора Ющенка “терміново вжити відповідних заходів”. Головна його пропозиція – відставка секретаря РНБО Петра Порошенка.
Зінченко заявив, що довго домагається в Президента звільнення секретаря Ради безпеки й оборони України Петра Порошенка.
– Це була моя ключова умова, – сказав він. Сам Петро Порошенко також був присутній на прес-конференції, однак ніяк не прокоментував слова колишнього держсекретаря. Зінченко звинуватив секретаря РНБО Петра Порошенка, першого помічника Президента Олександра Третьякова і лідера парламентської фракції “Наша Україна” Миколу Мартиненка в корумпованих діях.
Колишній держсекретар пояснив, що довго публічно не висловлював свою позицію, намагаючись домогтися “єдності команди”. Зінченко повідомив, що особисто приніс заяву про відставку Президентові. За його словами, Ющенко “знав, про що йде мова”.
За словами колишнього держсекретаря, у владі здійснюються “корупційні дії”.
Олександр Зінченко заявив, що своєю відставкою він “домагається максимально гостро і публічно дати зрозуміти крайню небезпеку ситуацію і попередити тих, хто вважає, що “беспрєдєл” триватиме”. Він сподівається, що його крок зможе вчасно зупинити небезпечні процеси у владі, і змусить Президента вжити необхідних заходів.
Крім того, Зінченко розкритикував процеси в партії Народний союз “Наша Україна”, заявивши, що партію “створюють, як бізнес-клуб”. Він зажадав “відділення бізнесу від влади”.
Пропозиції Зінченка
Зінченко також озвучив умови, на яких він працюватиме в команді Ющенка.
Він заявив, що вимагає “повернути конституційний зміст всім органам влади”.
Також зажадав “створити президентську раду із найбільш впливових представників України – 12 осіб – для вирішення спірних питань”. Цей крок, на його думку, зможе допомогти “відновити громадський контроль над владою”.
Зінченко також зажадав провести термінові кадрові зміни на митниці, у прокуратурі й податковій. Нові кадри, за його словами, мають бути відібрані на конкурсній основі.
Президентові “необхідно вжити термінових заходів – рішуче оновити кадри”. “Те, що обіцяли на Майдані, і те, що Майдан зустрів зі схваленням”, – додав Зінченко.
Він також вимагає звільнити всіх сумісників і сподівається, що Президент уже прийняв остаточне рішення щодо цієї проблеми. Також Зінченко вимагає “прибрати всіх чиновників з наглядових рад великих підприємств”. Журналісти зустріли заяву колишнього держсекретаря бурхливими оплесками.
Що далі?
Зінченко спростував інформацію, що він очолюватиме певний виборчий блок.
– Мова не йде про те, щоб я йшов очолювати штаб якої б то не було сили. На сьогоднішній день у мене трохи інші плани, – сказав він. Зінченко також негативно відповів на запитання, чи є угода між ним і Тимошенко про співробітництво. Колишній держсекретар знову заявив, що не планує працювати послом України в Російській Федерації.
На запитання, що він робитиме надалі, відповів: “Поки піду пообідаю”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору