Рівне:

Створення та просування сайтів

Кризова тривога: крах 15% українських компаній

Україна 10-лют, 2009, 13:119 prov 1 176
Кризова тривога: крах 15% українських компаній


15% компаній, що працюють в Україні, дійшли до повного краху. Такі результати опитування, проведеного Інформаційним агентством ЛІГАБізнесІнформ на порталі ЛІГА.net.


При цьому, як стверджують респонденти, у чверті компаній, що працюють в Україні, незважаючи на тотальну фінансову кризу, наразі зберігається спокійна, але все ж тривожна ситуація. Майже 17% користувачів констатують скорочення на своїх підприємствах штату працівників, а 14,5% спостерігають факти затримки виплати зарплати.


У майже 12% українських компаній, за свідченням респондентів, заморожено проекти або знижено обсяг робіт, а 7,5% користувачів говорять про скорочення тривалості робочого дня.


І лише у 8% компаній, згідно з результатами опитування, "все спокійно".


У коментарях, що супроводжували опитування думки українського Інтернету, користувачі частіше за все оперували поняттями "порохова бочка", "невизначеність", "страх перед майбутнім" і "відсутність впевненості у завтрашньому дні".


У багатьох компаніях, згідно з опитуванням, заробітна плата поменшала аж до 50% окладу, а багатьох працівників відправляють у неоплачувані відпустки з неясною перспективою повернення "у стрій". Крім того, респонденти стверджують, що, мотивуючи світовою фінансовою кризою, керівництво компаній пропонує працівникам підписати заяву "з метою добровільно відмовитися від 30% зарплати".


І зовсім небагато користувачів українського Інтернету запевняють, що в їхніх компаніях "все спокійно і прекрасно". Є й такі респонденти, які нагадують: криза існує тільки для тих, хто про неї говорить.


Опитування проводилося в українському сегменті Мережі Інтернет в режимі online у лютому 2009 року. Участь у ньому взяв 2251 користувач.

http://news.liga.net/ukr/news/NU091079.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору