Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 06-жов, 2005, 11:439 prov 1 199
Тарасюк та Поровський готові до утворення блоку РХП-НРУ
Голова Народного руху України міністр закордонних справ Борис Тарасюк та голова Республіканської християнської партії народний депутат Микола Поровський підтвердили готовність до неухильного дотримання Угоди “Про співробітництво НРУ та РХП”, укладеної 3 травня 2003 року, яка передбачає утворення виборчого блоку РХП-НРУ на виборах до Верховної Ради України 2006 року. Голови НРУ та РХП констатували необхідність консолідації політичних партій християнського та національно-демократичного спрямування, підтримку ними політичного курсу Президента України Віктора Ющенка. Позиція РХП зводилася до того, що для переконливої перемоги на наступних парламентських виборах пропрезидентських партій необхідно відновити блок “Наша Україна” в форматі 2002 року, доповнивши його склад НСНУ.
Лідери РХП та НРУ домовилися про початок підготовки спільних політичних заходів, спрямованих на розвиток та утвердження демократичного ладу та становлення соціальної справедливості у нашій державі.

Москаль вдячний Богові, що він не москаль
Заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль під час чергового візиту до Львова купив собі дві футболки з написом “Дякую тобі, Боже, що я не москаль”.
Як пояснив сам Москаль, він купив ці футболки, “щоб не забути, хто я такий”. Він навіть хотів одягти таку футболку на прес-конференцію, але потім передумав.
– Минулого разу, коли я був у Львові, пан Шурма написав Луценку та Єханурову, що всі, мовляв, прийшли в костюмах, а Москаль у джинсах і розпашонці, – сказав Москаль і додав, що йому довелося купити костюм і туфлі, щоб виглядати відповідно.

Оголошують нобелівських лауреатів за 2005 рік
У Стокгольмі розпочинається оголошення нобелівських лауреатів за 2005 рік. Церемонія вручення премій пройде 10 грудня в Стокгольмі й Осло, традиційно – в день смерті засновника премії Альфреда Нобеля. Зазвичай список нобелівських номінантів тримається у таємниці протягом 50 років, і Нобелівський комітет відмовляється підтвердити, що ті чи інші люди справді були серед претендентів. Разом з тим, імена номінантів нерідко оприлюднюють ті, хто пропонує їх Нобелівському комітету.
Вперше премія була вручена в 1901 р. Згідно із заповітом Альфреда Нобеля, кожен лауреат отримує премію в розмірі 10 млн. шведських крон, у 2004 році сума склала 1,3 млн. дол. Як відомо, на здобуття Нобелівської премії миру, серед інших, висунуті Президент України Віктор Ющенко і Президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Тайфун Лунван: жертви і втрати
Жертвами тайфуну Лунван у провінції Фуцзянь на сході Китаю стали 15 людей, ще 59 вважаються зниклими безвісти. Місцевій владі досі не вдається з»ясувати долю 59 курсантів військової академії, які зникли безвісти в понеділок, 3 жовтня. Тоді селевим потоком було зруйновано два корпуси гуртожитку академії, що розташований у крупному приморському місті Фучжоу. Курсантів, які були в гуртожитку, було знесено селевим потоком у річку. У районі трагедії триває рятувальна операція.
За даними місцевої влади, в зону тайфуну загалом потрапили 62 міста і повіти провінції, де проживають 37 мільйонів чоловік. Місцевій владі довелося евакуювати з небезпечних районів більше 530 тисяч чоловік. Через тайфун припинено роботу 2125 підприємств, на 186 дорогах провінції перервано рух. Пошкоджено близько 270 тисяч метрів ліній електропередач. Тайфун завдав збитків сільськогосподарським угіддям загальною площею більше 98 тисяч гектарів, 15 тисяч з них не підлягають відновленню.

У Кривому Розі з дизентерією госпіталізували 14 учнів
У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області до інфекційного відділення міських лікарень № 7 і № 1 госпіталізовано 14 учнів середньої школи-інтернату № 8 з попереднім діагнозом “гостра дизентерія”. Як повідомили в прес-службі МНС, перебіг хвороби має легкий ступінь тяжкості. Причина захворювання встановлюється. Фахівці міської СЕС у вогнищі захворювання проводять комплекс протиепідемічних санітарно-гігієнічних заходів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору